Hangi hain tuzağı kurarsanız kurun, hangi çılgın ihanetin içerisinde olursanız olun. Adınız hangi terör grubu hangi düşman cephesi olursa olsun ne bu ülkeyi ,nede bu milleti yıkamazsınız. Türk Devletini ve Türk Milletini yıkmak asla haddinize değil. Türk'ün ay yıldızlı bayrağı bu coğrafyada özgürce sonsuz kadar dalgalanacaktır. Bunları laf olsun diye söylemiyoruz. Bunları söylerken bu vatanı vatan yapan en ağır bedelin can olduğunu, şehit ve gazi kanı olduğunu unutmuyoruz. Bu yüzden şehit ve gazilerimize sonsuza kadar minnettarız.

Suriye'de (Afrin'de ) Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde görev yaparken 18 Şubat 2019 günü şehit düşen kahraman dadaşımız cennet kokulu şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Umut Öznütepe'nin naaşı Suriye'den ilk önce memleketi Erzurum'daki askeri havalimanına getirildi. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Umut Özüntepe'nin Türk bayrağına sarılı naaşının getirilişi sebebiyle havalimanında bekleyen Şehidin babası Yusuf Öznütepe,şehit acısını iliklerine kadar yaşarken tören öncesinde şehidin ağlayan yakınlarını "Ağlamayın, şehit ailesiyiz biz, ağlamayın, başımız dik" diyerek uyarmış metanetini ve dik duruşunu göstermiştir. Acılı bir şehit babası için zor ama doğru olanı yapmıştır.26 yaşındaki asker evladını bu vatana şehit veren şehit babası Yusuf Öznütepe aynı zamanda şehit babası olmanın ne demek olduğunu canından bedel ödeyerek göstermiştir. Hainlere bu yüzden ne bu ülkeyi, ne de bu milleti yıkamazsınız diyoruz. Aslında bu gerçeği bir kez de Erzurum'da üstüne basa basa Şehit babası Yusuf Öznütepe hatırlattı.Anlayan anlayacak ,anlamayan hainliğine devam edecektir. Yarın başka şehit babaları, başka şehit anneleri benzer hatırlatmaları yapacaklardır. Çünkü bu ülke ve bu millet hiç bir hain emele terk edilemeyecek kadar çok değerlidir.

Umut Öznütepe askerlik mesleğini seçmişti. Piyade Uzman Onbaşıydı. Yüreği vatan sevgisiyle doluydu. Erzurumuluydu. Dadaştı. 26 yaşındaydı. Cennet kokuluydu.3 kardeştiler ,kardeşlerin en büyüğü ve bekardı. Yusuf ve Nurhayat Öznütepe çiftinin canıydı. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Umut Öznütepe Afrin'de şehadet şerbeti içti.19 Şubat 2019'da naaşı memleketi Erzurum'a askeri uçakla getirildi aynı gün Narmanlı Camii'nde ikindi namazına müteakip binlerle cenaze namazı kılındıktan sonra yine Erzurum'da Karskapı Şehitliğinde binlerle cennete uğurlandı. Herkese nasip olmayacak bir uğurlama yapıldı. Güle güle cennet kokulu şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Umut Öznütepe…

Şehidimizin ruhu şad ,mekanı cennet olsun. Allahım şehidimizin ailesine ve Yüce Türk Milletine sabır ver.