Askeri casusluk ve Balyoz kumpasıyla Hasdal'da zindana atıldılar. İftiralar o kadar iğrenç ve acımasızdı ki bu yüzden çok büyük acılar yaşandı. Çünkü iftiracılar TSK mensuplarını hep belden aşağı vurdular. PKK'lı teröristleri bile gizli tanık yaptılar. Vatana ihanet edenler TSK mensuplarını vatana ihanetle suçladılar. Bu süreçte bu yüzden bazı subaylar intihar bile etti. İftira, acımasızlık ve adaletsizlik büyük boyutlardaydı. Onlarca komutan iftiranın hedefi oldu. FETÖ kumpasıyla başlayan o iftiraların hedefindeki TSK mensuplarından Deniz Albay Yankı Bağcıoğlu 3 yıl, Deniz Albay Yavuz Kılıç 21 ay zindanda hapis yattı. Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inandılar. Gün ola harman ola dendi. Gün geldi hain kumpas tümden çöktü, adalet haksızlığa uğrayanlar için tecelli etti. İftiradan o iki komutanda berat etti. Çünkü veremeyecekleri hiçbir hesap yoktu komutanlar ve diğerleri uğradıkları her türlü haksız muameleye rağmen devlete hiç küsmediler, hiç ihanet etmediler…

Yanlış hesap mahkemeden döndü iki masum ve namuslu komutana devlet sahip çıktı. Deniz Kuvvetlerinde Albaylıktan Tuğamiralliğe yükseltildiler. İki subayda Türk Silahlı Kuvvetlerinde en önemli görevlerin başına getirildiler. Çünkü onlar hain değildiler. Hainlerin iftirasına uğramış vatansever komutanlardı. Onlar için öncelikli olan vatandı. Mesleğe önce vatan diyerek girmişlerdi. Tuğamiral Yavuz Kılıç Gölcük Donanma Komutanı, Tuğamiral Yankı Bağcıoğlu ise Deniz Kuvvetleri komutanlığında Harekat Başkanı oldu. 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz tatbikatını Karadeniz Ege ve Akdeniz'de aynı anda icra etmeye başladı. Tatbikata 'Mavi Vatan 2019 Deniz tatbikatı' adı verildi. Tatbikatta Tuğamiral Yavuz Kılıç ve Tuğamiral Yankı Bağcıoğlu'na tatbikatı yöneten komutanlar olarak önemli görevler verildi. Acaba bu komutanlara kumpaslarla hain, casus yaftası yapıştıran iftiracılar inlerinde hiç mi utanmazlar? Kul hakkını bilenler o iki komutana yapılanın kul hakkı olduğunu biliyor da iftiracılar bilmez mi? O akıl tutulması tutuklamalar yaşanırken onların suçu olmasaydı hapse atılmazlardı diyenlerde bu gelişmeler karşısında mutlaka özeleştiri yapmalıdır.

Sonunda adalet yerini buldu o komutanlar kumpastan kurtuldu. Devletin sahip çıktığı namuslu, vatansever kumpas mağduru komutanlara cehennemi yaşatanların acaba vicdanları hiç mi sızlamadı, hiç mi kul hakkından korkmadılar? Çamur atmak kolayda, o çamuru temizledikten sonra izini silmek kolay değil. Mahkemede aklanan o komutanlara iftira atanlar gerçek ortaya çıkınca hiç mi utanmaz? Allah'tan korkmayan ama Allah ile korkutan hainlere yazıklar olsun.