CHP; bu devletin kurucu partisi,

CHP, çok partili demokratik yaşama geçişteki iktidar partisidir.

CHP;1950 den sonra da, zaman zaman iktidar olmuş, çoğunlukla ve senelerce muhalefette kalmış, ana muhalefet partisi olma misyonuyla (1999- 2002 dönemi dışında) , her zaman gündem de kalmış ve varlığını sürdürmüş olan bir partidir.

31 Mart 2019 Yerel seçimlerine giderken, seçime 25 gün kala bir CHP değerlendirmesi yapmak, CHP'nin gelecekle ilgili vizyonuna ışık tutacak olması açısından önemli katkı sağlayacaktır.

Bu aşamada CHP'nin siyaseti, yönetimi, izlenen politikaları, örgütleri ve örgüt yöneticilerine yönelik bir değerlendirme yapmak söz konusu değildir.

31 Mart sonuçlarıyla ilgili, başarı ya da başarısızlık değerlendirmelerine yönelik yazılanları, söylenenleri, iddiaları bir tarafa bırakarak: Gelecekte nasıl bir CHP olmalı? Sorusunun yanıt aranacaktır.

Seçim sonuçları ne olursa olsun, seçim sonrası CHP için sorgulama, tartışma, araştırma ve yakın siyasi dönemlerde ki, başarı ya da başarısızlıkların değerlendirilmesi süreci mutlaka başlayacaktır.

Bu kaçınılmazdır. Çünkü, parti örgütlerinin ve özellikle partililerin, günü kurtarmaya yönelik palyatif çözümlere, sorunları ertelemeye, çalışmadan sadece söylemlerle işi uzatmaya tahammülleri kalmamıştır.

Partinin misyonu bellidir. İlkeleri açıktır. Tarihi ortadadır. Bu konularda yapılması gereken sadece bunları yüksek sesle ve halkın anlayacağı güncel bir dille anlatmaktır.

CHP; devleti kuran partidir. Atatürkçü'dür. Sosyal demokrasiyi benimsemiştir. Parlamenter sistemden ve üniter devlet yapısından yanadır. Halkçıdır, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin savunucusudur. Emekten, haktan, adaletten ve barıştan yana taraftır. Bilimsel eğitimden yanadır. Hedefi: "Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak"tır.

Bunlarla ilgili parti tabanının hiç bir tereddüdü ve sıkıntısı yoktur.

Halkın da karşı duruşu söz konusu değildir.

31 Mart sonrası CHP'nin gelecekle ilgili vizyonu tartışılmalı. Yapılacak olanların; kısa, orta ve uzun vadeli programları hazırlanmalıdır. O gitsin bu gelsin çözüm olarak görülmemeli, kısır, demagojik, kişileri öne çıkaran tartışmalara girilmemelidir.

Örgütlerin, parti organlarının, parti programların, parti tüzüğünün yeniden yapılandırılması sağlanmalı. Ve bunlarla birlikte örgüt yöneticileri de, sağlıklı ve demokratik yollarla gerektiğinde değiştirilmelidir.

CHP'nin vizyonu konusunu yazmayı sürdürmek arzusuyla.