Ligin boyu kısaldıkça bir taraftan heyecan artarken diğer taraftan hiçbir takım puan kaybetmek istemiyor.
Şampiyonluk mücadelesi veren Yılport Samsunspor yine kendisi gibi zirveyi kovalayan Kastamonuspor 1966 Takımına konuk oldu. Karşılaşma öncesi Samsunspor 55 puan ile liderin 1 puan gerisinde 2'inci durumda bulunurken ev sahibi ekip Kastamonuspor 1966 ise 51 puan ile 5'inci sırada yer alıyor. Kısacası bu maç tam anlamı ile 6 puanlık maç. Karşılaşma öncesi Samsunspor 5'te 5 yaparken Kastamonu ekibi 4'de dört yapmıştı.
Samsunspor hafta içi oynadığı Bodrumspor maçına göre 3 oyuncu değişikliği ile maça başladı. Son haftaların formda ismi Okan Dernek sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemezken Erhan Kartal sakatlığı, Samet Asatekin ise son maçta bekleneni verememesi nedeni ile kadroda yer alamadı. Bu oyuncuların yerine Savaş Yılmaz, Bahattin Köse ve Enes İslam İlkin ilk onbirde başladı.
Enes İslam sağ bek oynarken Bahattin Köse sol açık oynadı. Kastamonu ekibi maça uzun toplarla pozisyon arayarak başladı. Samsunspor'da ona aya uydurdu ve top yapmak yerine uzun toplarla pozisyon bulmaya çalıştı. Samsunspor adına atılan hiçbir topta yerini bulmayınca gol de gelmedi. Kastamonuspor'un maçın başında bulduğu pozisyonu kaleci Ahmet kurtarırken Samsunspor'da 7.dakikada Abdulkadir'in kullandığı serbest vuruşta gole yaklaştı.
Çok az pozisyonun yaşandığı ilk yarının son dakikasında Kastamonuspor yakaladığı pozisyonu gole çevirdi ve soyunma odasına 1-0 önde gitti.
İkinci yarıya aynı 11 ile başlayan Samsunspor'da ilk oyuncu değişikliği 57.dakikada yapıldı. Art arda yapılan değişikliklerde Samsunspor'un gol bulmasına yetmedi. Saha zemininin bozuk olması Samsunspor'un istediği oyunu sahaya yansıtmamasına neden oldu. Oynanan oyun Samsunspor'a yakışmadı.
Samsunspor açısından hesapta olmayan bir puan kaybı yaşandı. Lider ile puan farkı 4'e çıktı. Lig uzun bir maraton. Bu mağlubiyeti unutmaktan başka yapacak bir şey yok. Geldiği günden beri oyuna müdahaleleri ile galibiyetlerde pay sahibi olan İsmet hocanın en kısa sürede gerekeni yaparak yeni bir galibiyet serisinin başlayacağına inanıyorum.
Kalın sağlıcakla…