Alıştık artık…

Sayısını bile unuttuğumuz her seçim döneminde olduğu gibi, bu sefer de günler öncesinden muhalefetin zafer beklentisi hayalleri başlamış...

Bu milleti anlamaktan uzak, bu milletin değerlerine uzak Zillet İttifakı'nın benzemezleri, kapalı alanlarda 'körler sağır birbirini ağırlar' hesabı kendileri konuşup kendileri alkışlarken; Erdoğan yine milletiyle buluşmak, derdini milletiyle paylaşmak için her gün meydanlarda…

PKK teşekkürcüsü ana haber spikerinin isyanı aslında işin kısa özeti…

Yaptığı kışkırtma dolu ve birçoğunun yalan olduğu defalarca ispatlanmış olan haberleri ile gazetecilikten çok taşeronluk yapan Portakal bile artık dayanamayıp Kılıçdaroğlu ve Akşener'i eleştirdi. 'Cumhurbaşkanı bugün 3 yerde konuştu. Takdir etmemek mümkün değil, rakipleri ise ortalarda yok' cümlesi bir kıskançlığın bir kabullenemezliğin ifadesi sadece… Portakal'a tavsiyem şu ki bence yavaş yavaş kendisini hazırlasın. Her seçim dönemi sonuçlar ekrana ilk yansıdığı anda ki morarmış surat ifadesini görmekten bıktık artık!

Yıllarca; inancından, giyiminden, yaşamından, mahallesinden ve benzer birçok nedenden dolayı hor görülen dışlanan ülkenin gerçek sahibi milyonların sesi olmak kolay değil.

Kiminin sesi seçimlerden önce, kimilerinin sesi ise seçimlerden sonra kısılır!

***

Herkesin susup ülkenin gerçek sahiplerinin konuştuğu o sandık gününde ki atmosferi ise meydanlardan anlamak zaten mümkün.

Çok sert hava durumuna rağmen geçen hafta Samsun'daki kalabalık bir yana oradaki sevgi seli işin rengini belli etmeye yetti!

Meydandaki insanların gözlerinde inanmışlığın, sevginin ve sahip çıkmanın tezahür ettiği o duygu yoğunluğu Samsunda yerel seçimlerin nasıl sonuçlanacağı hakkında birçoğumuza fikir vermiştir eminim!

Ara ara sohbet etme imkanı bulduklarımda ortak söylem şu idi: 'Evet, ülkemizde sıkıntılar var! Ama biz bunun sebeplerini çok iyi biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra dolar manipülasyonu ile başlayıp sebze-meyve fiyatları ile devam ettirilen operasyonun farkındayız. Bu zamana kadar Liderimiz Erdoğan'a ve ülkemize sahip çıktık, eften püften nedenlere, kişisel hırs ve ihtiraslarımıza ya da patates soğana mı teslim edeceğiz?'

Görünen o ki; yine seçim öncesi 'toplama kalabalık' diyenler seçim sonrası hüsrana uğrayınca 'hile karıştı' diyecekler.

Hile söylemlerini ispatlayamayınca bu seferde oy verenlere 'hakaret etmeye' başlayacaklar.

Ama hiçbir zaman bu milletle hemhal olamayacaklar, olmayacaklar!