Bir okuyucumuz , ' Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle yazmış olduğumuz yazıdan dolayı 'şaşkınlık' yaşadıklarını ifade etmişlerdir.

Önce yazıdan alıntılayıp kendisine göre şaşkınlık yaratan metni okuyalım:

'Kadının erkeklerle eşitliğini savunanlar önce Anayasadaki kadına yönelik pozitif ayrımcılığını hesaba katmamaktadırlar. Ondan sonra da bu eşitlik çerçevesinde ailede iki çocuktan birini onlar doğurmamaktadırlar….

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle beyanatlara baktığımızda iki önemli noktaya vurgu yapılmakta olduğunu görüyoruz.

Bunlardan birincisi, kadının erkeklerle eşitliği, diğeri ise kadının istihdamıdır.

İkisi de aile kurumunu temelden yıkan ve ülkenin geleceğini tehlikeye sokan anlayışlardır.'

Bu yazımızda, ' kadın-erkek eşitliğini' doğru bulmadığımızı ifade etmişiz. 'Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelliler gibi özel surette korunmayı gerektiren kimseler için alınan tedbirler, eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.' Diyor Anayasa.

Kadın, eşitlik ilkesiyle değil, bir insan olarak toplumdaki fonksiyonu göz önünde bulundurularak haklarına saygı gösterilmelidir.

Ailede ve toplumda erkeğin yaptığı her işi kadın yapabilir. Anca kadının her yaptığını erkek yapamaz. Bunların başında ' ANNELİK' gelmektedir.

Erkek ne fiziken ne de psikolojik olarak annelik yapması mümkün değildir.

İKAME ANNE OLAMAZ.

Kadın- erkek eşitliğini savunan erkeklerin ailenin ikinci çocuğunu doğurma imkanları var mıdır? 'Hayır' derseniz kadının üstünlüğünü, 'evet' derseniz eşitliği savunursunuz.

Anayasadaki pozitif ayrımcılık budur işte.

Anne varsa çocuklarımız, çocuklarımız varsa ailemiz, ailemiz varsa milletimiz, milletimiz varsa devletimiz, devletimiz varsa insanlık vardır.

Annelerin, çocuklarını doğurmadan ve doğurduktan sonraki zahmetlerini yüce Allah belirtirken Peygamberimiz(sav) de hak açısından babaya göre üç kat olarak ifade etmişlerdir.

Yüz yıllardın Batı'yı taklit adına getirmeye çalıştığımız eşitlik, aile yapımızı güçlendireceği yerde bozmuştur. Kadına istihdam eşitliği, kadına zulüm olarak yine kendisine dönmüştür.

Devam umuduyla selam ve sevgiler…

[email protected]