Takımların kaptanları vardır. Ama bazılarının ayrıcalığı vardır. Sahada ki davranışlarıyla arkadaşlarına örnek olmasıyla seyirciyi motive etmesiyle rakip oyunculara psikolojik baskısıyla bazende hakemleri etkilemesi gibi. Hakemi gol kararı vermesi için kucaklayarak santraya getirmesi gibi. Mekanı cennet olsun 'GÖZ GÖZ YILMAZ' gibi.
Birde bunlarin yanında takımı parasız kalıp maça gidemeyecek durumda olan takımı eşinin altınlarını bozdurup arkadaşlarının da birliklerini vererek parayı toplayarak deplasmana götüren kaptanlar gibi. Büyük kaptan 'TEMEL KESKİNDEMİR' gibi. Takım küme düşmesin diye büyük özveri de bulunanlar gibi. O zamanlar futbolculara para yerine senet verilirdi. Bu senetler çoğu zaman ödenmez bazen karşılığı olmazdı. Futbolcular yarı amatör yarı profesyoneldi. Takım sevgisi şehir sevdası başkaydı. Futbol yaşamında 200'den fazla gol atmış bir efsanedir Temel kaptan.
Bir olay daha 1972-1973 sezonu. Samsunspor-Beşiktaş maçı. Samsun seyircisi maç öncesi Beşiktaş'ım tabutunu yapıp sahada dolaştırıyor. Bu olaya ben ve bazı seyirciler çok kızmıştık. Ugursuzluk diyenlerde vardı ve O maçı 1-0 kaybettik. Sonra tam 13 hafta gol atamadık. Penaltılar kaçırdık. 13 rakamının uğursuzluğu yakamıza yapışmıştı.Samsunspor-Istanbulspor maçı var.dusme maçı. Bir Cemil Turan var İstanbulspor'da durdurmakta zorlanıyoruz. Ama bizde de Temel kaptan var maçın sonlarına doğru öyle bir gol atıyor ki. Bu altın gol Samsunsporlu 1.Ligde (Süper Lig) bırakıyor. Ama iki seyircimizde heyecandan ve sevinçten kalp kirizi geçirip oracıkta hayatlarını kaybediyor. Temel kaptan ne yapsın sevinemiyor da. Buruk bir sevinçle sahadan çıkıyor. Araştırın bakalım dünyada eşlerinin altınlarını bozdurup birikim paralarını takıma hediye eden kaptanlar sporcular var mı?
Büyük kaptan olmak böyle bir şey. Şehir ve takım sevdası ise bambaşka bir şey. (Hani bir söz vardır onlar sever biz uğruna ölürüz) tamda büyük kaptanlara ve sporculara söylenmiş söz.
Büyük kaptan Temel Keskindemir'e saygılarımla.
Vefalı kalın dost kalın sağlıklı kalın.