GÜNÜN AYETİ

"Ey iman edenler! Alış-verişin, dostluğun, şefaatin olmadığı o gün gelmeden önce size verdiğimiz rızıktan infak edip dağıtın. Küfre sapanlar zalimlerin ta kendileridir."
Bakara (254)

GÜNDEMLİK YAZI

OKUMA YAZMANIZ YOK MU?

Ondokuzmayıs Üniversitesi'nden dört profesör bir çalıştaya katılmak için Vezirköprü'ye giderler. Çalıştay, OMÜ-Belediye işbirliğiyle düzenlenmektedir. Bu nedenle belediye binasına gitmeleri gerekmektedir. Bir binanın önünde dururlar ve bir vatandaşa, belediye binasının yerini sorarlar. Vatandaş şaşkınlık içerisinde bakar ve sorar:

  • Sizin okuryazarlığınız yok mudur? Belediyenin önünde duruyorsunuz ya!

Hocalar kafalarını kaldırırlar ve tabelayı okurlar: Vezirköprü Belediyesi.

BAŞKAN DÜĞÜNE GİDERSE

Bir eski belediye başkanı bir tarihte İstanbul'a bir düğüne gider. Üniversite yıllarından bir arkadaşının oğlu evlenecektir. Düğün Pazar günüdür ama başkan Perşembe gününden yola çıkar. Hanımı da yanındadır, hem İstanbul'daki oğlunu ve akrabalarını görecek hem de Köroğlu-Ayvaz birkaç gün başbaşa kenti gezecekler.

Eski özel kalem müdürü olan arkadaşı pazartesi günü arar, ne zaman geleceğini ve düğünün nasıl geçtiğini sorar. Başkanın cevabı ilginçtir:

- Yahu sana bir şey söyleyeyim ama kimseye sakın söyleme, düğün geçen pazarmış!

Özel kalem müdürü arkadaşı sadece iki eski siyasetçi, bir de kıdemli bir gazeteci olmak üzere üç kişiye anlatmış olayı. Rivayet bu ki, yarım saat sonra ortak arkadaşlarından duymayan kalmamış!

GÜNÜN SÖZÜ

Çiçeğin dikeni var diye üzüleceğimize, dikenin çiçeği var diye sevinelim.

(Goethe)

DUVAR YAZISI

31 Mart'ta yapılacak seçimler yerel de, vaatler ve sloganlar neden genel?

GÜNÜN FIKRASI

Amerika' da yaşan Dursun, Trabzon' daki Temel' i yanına çağırıyormuş:
– Ula Temel ha puraya gelursen aç kalmazsun da. Sadece yerdeki paraları toplasan o bile yeter sana demiş.
Bunu duyan Temel biraz da merakından binmiş uçağa Amerika' ya gitmiş. Uçaktan inmiş, valizini alıp hava alanından çıkmak üzereyken, bir de bakmış yerde 100 dolar var. Paraya bakmış ve şöyle demiş :
– Ula daha ilk günden işe mi başlanur (!)