18 Mart sıradan bir gün değil.18 Mart ,bu toprakları şehadet şerbeti içerek vatan yapanların günüdür. O kahramanlar ki, vatanı için tarihin her döneminde her cephede , her mücadelede seve seve canını vermiş ortak ve kutsal değerlerimizi korumuş cennet kokulu, fedakar insanlardır .O cennet kokulu güzel insanları daha çok hatırladığımız, daha çok minnetle yad ettiğimiz büyük günün adı ise 18 Marttır. Çünkü 18 Mart aynı zamanda Büyük Çanakkale Zaferinin tarihe altın harflerle yazıldığı gündür. Bütün şehitlerimizin aziz ruhları böyle güzel bir günde şahlanıp bu coğrafyada destanlaşmaktadır. Bu yüzden şehitlerimiz için büyük gün 18 Marttır. Bu gün başka bir güne benzemez.

18 Mart vatandır, bayraktır, Yüce Türk Milletidir, en önemlisi de Çanakkale Zaferidir. Çanakkale zaferi şehadettir, şehadet bağımsızlıktır. Böylesine anlamlı bir gün tüm şehitlerimiz için çıkarılan bir kanunla Şehitler Günü ilan edilmiştir. Doğrusu 18 Mart şehitler gününde sadece Çanakkale şehitleri yoktur. 18 Martta tüm şehitlerimiz vardır. İstiklal Harbi şehitlerimiz, Kore savaşı şehitlerimiz ,Kıbrıs savaşı şehitlerimiz bölücü terör örgütünün şehit ettiği güneydoğu şehitlerimiz ,görevini ifa ederken şehit edilen üniformalı ,üniformasız bütün şehitlerimiz '18 Mart Gününün Şehitler Günü 19 Eylül Gününün Gaziler Günü İlan Edilmesi Hakkındaki Kanun' un içinde ve her yerindedir. 27.06.2002 tarihinde 4768 sayılı kanun numarası ile TBMM'de kabul edilen özel günün adı Şehitler Günüdür. Bu tarihe kadar farklı günlerde kutlanan Kara, Deniz ve Hava şehitlerini anma günleri bu güne dahil edilmiştir. Bu özel günü sadece bir kanun maddesi olarak göremeyiz. Unutmayalım ki Şehitler Günü her zaman başımızın tacı olan şehitlerimizi ayrımsız minnetle ve şükranla hatırlamamız ve onlara çok şey borçlu olduğumuzu göstermemiz, hissettirmemiz gereken özel bir gündür. Elbette şehitlerimizi sadece senede bir güne sığdıramayız . Bütün yıl şehitlerimizi unutup, sadece 18 Martta hatırlamak olmaz .Eğer böyle yaparsak ,böyle yapıyorsak bunun adı kesinlikle vefasızlık olur. Yüce Türk Milleti vefasız bir millet değildir. Şehidini ve gazisini bilen ve bilmesi gereken bir milletiz. Bunun içinde payımıza düşeni eksiksiz yapmalıyız. Şunu da unutmayalım ki ,şehitlerimizi hatırlamak sadece onların kabirlerine kırmızı bir karanfil bırakmak değildir. Şehitlerimizi hatırlamak anasının, babasının, eşinin hatırını sormak çocuğunun başını şefkatle okşamak ve hatıralarını yaşatmaktır. Eğer bunlar değişik zamanlarda yapılmıyorsa bir şeyler eksik kalıyor, eksik bırakılıyor demektir. Bunlar yapılmadan şehitlere vefadan söz edilemez.18 Mart şehitlerimiz için büyük bir gündür. Onun ruhuna uygun davranmak hepimiz için ödenmesi gereken ,ötelemesi olmayan bir borçtur. Çünkü onlar en sevdiklerinden vazgeçerek hepimiz için şehit düştüler.

Bu toprakları vatan yapan hiç şüphesiz şehitlerimiz ve gazilerimizdir.18 Mart şehitlerimizin izini takip etmek, onların izinde yürümek ve yanlarında olmaktır…Bugüne kadar vatanımızı korumak uğrunda canını seve seve veren bütün şehitlerimize minnettarız. Biz Türk Milletiyiz. Üniformalı ya da üniformasız gerektiğinde şehadet şerbeti içmesini ,gerektiğinde gazi olmasını biliriz. Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğrunda şehit ve gazi olanların önünde saygı ile eğiliyoruz. Bütün şehitlerimizin ruhu şad ,mekanları cennet olsun. Şehitlerimize vefada 18 Mart şehitler gününün içi boş olmasın. Şehitlerimize saygı ve vefada yarışalım.