Samsunspor 27. haftada sahasında Bayrampaşa ile karşılaştı. Sezonun ilk yarısında yakalanan galibiyet serisinde 6 maç sonra berabere biten karşılaşmada ki rakip Bayrampaşa. Kırmızı- Beyazlı ekibimiz o karşılaşmada rekor sayıda pozisyonu gole çevirememişti.
Sezonun tamamlanmasına 8 hafta kalan iki takım yine karşı karşıya geldi. Karşılaşma öncesi Samsunspor 55 puan ile şampiyonluk mücadelesi verirken konuk ekip 20 puan ile 15.sırada yer alıyordu.

Samsunspor bir hafta önce kötü bir oyun ile deplasmanda Kastamonu'ya mağlup olmuştu. İsmet hoca Bayrampaşa maçına sarı kart cezalısı Cenk Kaplan'ın yerine Aytaç Sulu zorunlu değişikliği ile geçen maçta ilk 11'de başlayan Bahattin Köse'yi kulübeye alınarak Samet Asatekin ile başladı. Sarı kart cezası biten Okan Dernek'i yeniden ilk 11'deydi. Rakip takımda ise Veysel Kapan kadroda yoktu. Veysel İstanbul'da yaptığı kurtarışlarla maçta gole kalesini kapatmıştı.

Güneşli bir Pazar gününde oynanan karşılaşmaya Kırmızı- Beyazlı taraftar beklenen ilgiyi göstermedi. Tribünlerde yaklaşık 12-13 bin kişi vardı ama bizim beklentimiz daha fazlaydı.

Samsunspor karşılaşmaya istekli başlarken karşısında da kapanmayan ve cesur oynayarak üzerine gelen bir Bayrampaşa buldu. İlk yarıda Erhan Şentürk müsait pozisyonda topu farklı dışarı gönderirken Kubilay'ın ceza sahasından şutu üst direkte paylayınca soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

Her iki takımda ikinci yarıya aynı oyun sistemi ile başladı. Ta ki 64.dakikada Samsunspor'da Erhan Şentürk'ün ikinci sarıdan kırmızı kart görmesine kadar. İşte ne olduysa o dakikadan sonra oldu. Taraftarın müthiş desteği ile Samsunspor'da her oyuncu iki kişilik mücadele ederken rakip takım oyunu soğutma adına her şeyi yaptı. Samsunspor 11 kişiyken 64 dakikada bulamadığından çok daha fazla gol pozisyonunu 10 kişi oynadığı sürede yakaladı ancak değerlendiremedi.

Karşılaşmanın 90 dakikası 0-0 geride bırakılırken 7 dakika oynanmayan süre gösterildi. Samsunspor'un ataklarının dalga dalga sürmeye devam ettiği bu sürenin başlarında Bayrampaşa ceza sahası içinde oluşan karambolde Okan Dernek kafa ile topu ağlarla buluşturdu. Golden sonra biraz hücumu düşünen Bayrampaşa'nın umutlarını Bahattin bitirdi ve maç 2-0 Samsunspor'un üstünlüğü ile tamamlandı.

Lider Keçiörengücü'nün puan kaybettiği haftada mutlak kazanılması gereken maçı tribünde taraftar, sahada futbolcu doksan dakika maçı bırakmayarak kazandı. Ligin sonları yaklaştıkça her takımın bir hedefi olduğu için maçlarda zorlaşıyor. Bu maçın başka yorumunu yapmaya gerek de yok.

Samsunspor, liderin 4 puan gerisinde girdiği haftayı 2 puan farkla kapattı. Bu birlik ve beraberlik ile alınan galibiyet için şampiyonluğun ayak sesi diyebiliriz.

Kalın sağlıcakla…