Sezona şampiyonluk, ilk devreyi lider bitirmeyi hedefleyen Samsunspor 15.haftada deplasmanda Uşakspor ile karşılaştı.

Samsunspor'un rakibi durumunda bulunan Sarıyer ve Keçiörengücü takımları maçlarını Cumartesi günü oynamış ve kazanmıştı. Diğer rakibi Sakaryaspor'un maçı ise Samsunspor ile aynı saatteydi. Samsunspor açısından mutlak kazanılması gereken bir maçtı. Sezona iyi başlayan ev sahibi Uşakspor ise son 3 haftayı 2 mağlubiyet 1 beraberlik ile geride bırakmıştı.
İki takım açısından son derece önemli olan karşılaşmaya Samsunspor zorunlu Erkam Reşmen - Şahin Şafakoğlu değişikliği dışında ideal onbiri ile başladı.
Samsunspor Taraftarı yine kendisine ayrılan bölümü tıklım tıklım doldururken Uşakspor taraftarlarının da maça ilgisi oldukça iyiydi. Saha ve hava şartları futbol oynamaya müsaitti.
Samsunspor maça hızlı başladı. Henüz 25.saniye de ilk korneri kullanan Samsunspor olurken ilk tehlikeli atak rakipten geldi. Oyunun kontrolünü sürekli elinde tutan Samsunspor aradığı golü 21.dakika da Samet ile buldu. Bu dakikadan sonra Uşakspor biraz baskı kurmaya çalışırken kalesinde de pozisyonlarda verdi. Samsunspor adına Bahattin ve Canberk bu dakikalarda yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince takımlar soyunma odasına Samsunspor'un 1-0 üstünlüğünü ile gitti.
İkinci yarıya da hızlı başlayan Samsunspor daha ilk dakika içinde Bahattin Köse ile net bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Adeta ayakta durmakta güçlük çekiyor görüntüsü veren Bahattin Köse 55.dakikada oyundan alındı ve yerine giren Erhan Şentürk 67.dakikada klas bir gol atarak farkı ikiye çıkardı.
Bu dakikadan sonra Samsunspor hovardaca gol pozisyonlarını harcarken rakip kaptığı toplarla kalemizde tehlike yaratıyordu. Savaş Yılmaz'ında oyundan çıkmasının ardından orta sahayı daha kolay geçen Uşakspor bu pozisyonlardan birinde dakikalar 87'yi gösterirken eski Samsunsporlu futbolcu Murat Gürbüzerol affetmedi ve farkı bire indirdi. Bu dakikadan sonra Samsunspor'da bir panik havası oluştu. Oynamayan süre ile birlikte yaklaşık 8 dakika öldük öldük dirildik.
Kısacası Samsunspor yine bize rahat bir maç seyrettirmedi. Canı sağ olsun. Önemli olan galibiyetti ve onu aldık. Anlaşılan devre arasına kadar böyle gidecek.
Savaş Yılmaz'ın bu takım için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Mutlaka alternatifinin olması lazım. Ayrıca kaleci Ahmet Altın'da maçın kazanılmasında büyük pay sahibi oldu.
Samsunspor aldığı bu galibiyetle yukarı ile arasındaki puan farkını korudu. Haftaya cumartesi günü oynayacağı Manisaspor karşılaşmasını kazandığı zaman maç fazlası ile lider olacak. Burada Uşakspor taraftarına da değinmeden geçemeyeceğim. Desteklerini de tepkilerini de kendi takımlarına yaptılar. Mükemmel bir ev sahipliği yaptılar ve maç sonunda da Samsunspor'u tribünlerine çağırarak alkışladılar. Teşekkürler.
Kalın Sağlıcakla…