Biz evlerimizde mışıl mışıl uyurken ,bizi hiç kimsenin rahatsız etmemesi için birileri canını hiçe sayarak ülkenin her yerinde nöbet tutuyor. Yine birileri bu coğrafyada huzurumuzu bozmak için günün her saatinde fırsat kolluyor. Fırsatını bulduğu an tuzak kuruyor, ya da kalleşçe katliam yapıyor. Hainlerin ,teröristlerin tek bir hedefi var. Türk Milletinin huzurunu ve birliğini bozmak. Askerlerimizin ve polislerimizin hedefi de, görevi de hainlere ,teröristlere fırsat vermeden tuzakları boşa çıkarmak onları da etkisiz hale getirmek. Devletimizi ve milletimizi bu coğrafyada güvenlik sorunu olmadan huzur içerisinde yaşatmaktır. Bu yüzden her Mehmetçik önce vatan diyerek görevini yapmaktadır.

O Mehmetçiklerden biriside Ordulu Jandarma Astsubay Çavuş Burçin Damcı idi. Burçin Damcı bekar ve 29 yaşında idealleri ve hayalleri olan güzel yüzlü, cennet kokulu bir astsubaydı. Askerlik mesleğinin zorluğunu ve sıkıntılarını biliyordu .Herkes yatağında sıcak evinde mışıl mışıl uyurken Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı Kösreli köyü Küçük Kinişir Tepe mevkisinde teröristlere karşı yürütülen bir operasyonda görevliydi. Sabah henüz gecenin karanlığından kurtulmamıştı ,operasyon devam ediyordu. Jandarma Astsubay Çavuş Burçin Damcı, 20 Mart 2019 günü sabaha karşı el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu adını bile duymadığımız o dağ başında şehit düştü.Ne acıdır ki o kahraman vatan evladı, o dağ başında şehadet şerbeti içerken çoğumuz farkında bile olmadık. Evlatlarının şehadet haberini Ordu'daki evlerinde alan anne ve babanın yüreğine düşen ateş bütün yürekleri yaktı ama acısı ateşin düştüğü yüreklerde kaldı. Baba Bahittin ve anne Emine Damcı tarifsiz bir acıyla yandı. Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Burçin Damcı'nın Türk Bayrağına sarılı naaşı Ordu Giresun Havalimanı'na askeri uçakla getirildi. O anne, o baba evlatlarını ne hayallerle asker yapmışlardı? Ama her şey bir anda bitmişti. Ateşin düştüğü yerde herşey ters düz olmuştu. Huzurumuz bozulmasın diye görev yaparken canını seve seve veren kahraman Astsubayımızın ve ailesinin ödediği bedel sıradan bir bedel değil. Bedel lafla değil ,canla ödenmiştir. Şehidimizi unutursak kanımız kurusun.

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Burçin Damcı Ordu Ulu Camii'de kılınan ikindi namazına müteakip 20 Mart 2019 günü Ordu şehitliğinde vatan toprağına emanet edilmiştir .Güzel yüzlü cennet kokulu şehidimiz Jandarma Astsubay Çavuş Burçin Damcı'ya minnettarız onun ve diğer şehitlerimizin sayesinde sıcak yataklarımızda rahat uyuyoruz.Şehidimize Alalh'tan rahmet diliyoruz.Mekanı cennet, ruhu şad olsun. Güle güle kahraman şehidimiz. Güle güle Burçin Damcı Astsubayım… Şimdi sen ışıklar içersinde rahat uyu şehidim ,Allah şehadetini kabul etsin…