Seçimlere bir hafta gibi kısa bir süre kala meydanlardaki hararetli atmosfer doruk noktasına ulaşmış durumda…

Bugünkü yazımızda 'Gönül Belediyeciliği' sloganıyla yola çıkan AK Parti adına Samsun'un merkezinde seçimin belki de en az sıkıntıyla geçeceği ancak aday profilinin ve çalışmalarının sandıkta en belirgin şekilde görüleceğini düşündüğüm Canik İlçemizi ve Cumhur İttifakı adayı İbrahim Sandıkçı'yı ele almak istiyorum.

Dört buçuk ayı aşkın bir süredir Canik'i karış karış gezen, 'her bir hemşehrimizin gönlüne dokunacağız' parolasıyla basmadık yer, dokunmadık gönül bırakmayan Sandıkçı, bulduğu müspet karşılıklarla 'Gönül Belediyeciliği' sloganının hakkını vermiş görünüyor.

Katıldığım ve takip ettiğim her bir SKM açılışında, adım adım dolaştıkları mahalle ziyaretlerinde adeta miting havasında coşkulu kalabalıklarla ve yoğun tezahüratlarla karşılanıyor. Vatandaşımız Sandıkçı'yı tanıyor, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisini, sevdalı olduğu işe var gücüyle sarılmasını, bugüne kadar gerek gençlerimizin gelişimi adına eğitim ve kültür alanında Samsun'a kattıklarını gerek çeşitli STK'lardaki gayretli hizmetlerini gerek bundan önceki siyasi hayatında dava ve hizmet adamlığını gerekse iş hayatındaki çalışkanlığını ve ekibiyle arasındaki uyumu biliyor ve 'Yapılanlar yapılacakların bir teminatıdır' düsturu gereği Canik'e katabileceklerini düşününce heyecanlanıyor ve belki de hepsinden öte kendi içlerinden bir başkan olarak görüyor olacaklar ki bu denli enerjisi yüksek ve sıcak karşılık buluyor.

Evet, Canik için hedef ve hayallerinin bir fragmanı niteliğindeki projeleri heyecan uyandırıyor olsa da vatandaşımızın içten kucaklayışı bunların hepsinin ötesinde bir anlam taşıyor.

Nitekim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim manifestosunda dediği gibi : 'İnsan şehirler kurar, yollar, köprüler yapar. Kıtadan kıtaya uzanır. Uzaya çıkar ama gönlü ancak bir gönülde sükûna erer. Bir gönüle girdiğinde kendini bulur.' Sandıkçı da seçmenin gönlünde taht kurmayı başarmış görünüyor.

Hasılıkelam benim gördüğüm halk kararını vermiş ve İbrahim Sandıkçı'yı Başkan olarak görmek için son günleri sayıyor.