Samsunspor evinde üst üste oynadığı ikinci karşılaşmadan da üç puanla ayrıldı. Niğde karşısında her iki yarının da başlarında bulduğu gollerle sahadan galip ayrılan Samsunspor fazla zorlanmadı. Kilit erken gol bulabilmekti. O da oldu ve kabus görmeden tamamladığımız bir maç oldu. Özellikle son yirmi dakika final paslarını daha iyi yapabilsek sahadan daha farklı bir galibiyet ile ayrılabilirdik. Son bölümlerde oyunu iyice rölantiye alan Samsunsporlu futbolcuların gereğinden fazla rahat tavırları gözlerden kaçmadı.

Niğde maçına istekli başlayan Samsunspor, taraftarıyla bütünleştiğinde iç sahada kolay kaybetmeyeceğini bir kez daha gösterdi. Niğde takımı da oyun oynamaya çalışan bir görünümdeydi. Oyunu hiç çirkinleştirmeden mücadele etmeye çalıştılar.

Özellikle geçen haftaki sonuçlardan sonra ortaya çıkan tablo şimdi tam anlamıyla netleşmiş oldu. Yani Keçiörengücü maçı tam bir final havasına büründü. Planımız da buydu zaten. Ligin birinci ve ikinci sırasında yer alan bu iki takımın maçı ligin kaderini tayin edecek maçlardan biri oldu. Bir kez daha vurgulamak isterim ki ipler bizim elimizde. Kendi göbeğimizi kendimiz kesebilecek durumdayız. Kalan altı maçı alıp hedefe ulaşmak bizim elimizde. Bu takım bunu yapabilecek başarabilecek güçte. Zaten şampiyon olmak istiyorsanız bire bir rakibinizi de yenmek zorundasınız. İlk yarıda evimizde kaybettiğimiz rakibi yenip hem rövanşı almak hem de liderlik koltuğuna oturmak artık olması gerekendir.