Samsunspor sezonun 29.haftasında deplasmanda Keçiörengücü ile karşılaştı. Öyle bir karşılaşma ki anlatmak mümkün değil. Ev sahibi ekip 63 puanla lider durumda bulunurken Samsunspor 61 puan ile ikinci sırada yer alıyordu.

Sezona şampiyonluk hedefi ile başlayan Samsunspor bu haftaya kadar hiç lider olamazken bu maçı kazanması halinde zirveye oturacaktı. Kısacası ligin son haftalarına girerken şampiyonluk için Samsunspor kendi göbeğini kendi kesecekti.

Adeta ligin sonunda şampiyon olacak takımı belirleyecek karşılaşmaya İsmet hoca geride kalan maçlara göre ciddi değişiklikler yaparak başladı. Sakatlığı geçen Erhan Kartal yeniden sağ bekte yer alırken stoperde de Aytaç'ın yerine Cenk, orta sahada ise Bahattin'in yerine de Erhan Şentürk ilk 11'de yer aldı.

Birçok deplasmanda olduğu gibi Ankara deplasmanında da Samsunspor taraftarı bilet sıkıntısı çekti. Samsun'dan ve çevre illerden gelen birçok kırmızı beyazlı taraftar stada giremedi.

Maça gelecek olursak ev sahibi ekip maça beraberliğe razı havasında çıktı. İlk dakikalardan itibaren mümkün olduğu kadar tempoyu düşürmeye çalıştı. Sürekli golü arayan Samsunspor 10.dakikada Kubilay ile 1-0 öne geçti. Kubilay ile 1 pozisyondan yararlanamayan Samsunspor soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya Oğuz-Yılmaz değişikliği ile başlayan Samsunspor sürekli gol tehlikesi yaşayan taraf oldu. İlk yarıda sahada yokları oynayan Keçiörengücü ikinci yarıda aradığı golü 57.dakikada buldu. 1-1

Bu golün ardından oyun üstünlüğünü sürdüren Keçiörengücü'nün 90.dakikada yakaladığı yüzde yüzlük gol pozisyonunda Ahmet Altın gole izin vermedi ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Samsunspor eline geçirdiği liderlik şansını bir kez daha elinin tersiyle tepti. Tam anlamıyla 6 puanlık maçın kazananı olmazken umutlar kalan 5 haftaya taşındı.

Bu maç için yazılacak çok şey var ama Samsunspor Pazar günü sahasında Sarıyer ile karşılaşacak. Mutlak kazanması gereken bir maç. Bugünden sonra kaybedilen her puan şampiyonluğu kaybettirir. Son maça kadar Samsunspor'a destek vermek için haydi Samsun 19 Mayıs Stadyumu'na.

Kalın sağlıcakla…