Herkesin bildiği bir gerçek var, Türkiye'nin canını yakan ve sürekli başını ağrıtan terörist yuvası kandildir. Çünkü Irak'ta Kandil bölgesi, coğrafi konumu nedeniyle PKK'lı teröristlerin barınmalarını ve saklanmalarını kolaylaştırmaktadır. Bu yüzden Kandil PKK terör örgütünün merkezi ve karargahıdır. Öyle ki Irak'ta yaşanan iç savaş ve bölünmüşlük PKK terör örgütüne ve üst yönetimine her türlü olanağı sağlamıştır.

Amerika Birleşik Devletleri PKK'yı terör örgütleri listesine almış olsa bile, Kandil'de barındırmış ve her türlü ihtiyaçlarını dolaylı veya direk karşılamıştır. Aksi olsaydı PKK terör örgütü Türkiye'ye zarar veremez, Kandil'de de bu kadar uzun ömürlü olamazdı. Neyse ki Türkiye artık eskisi gibi birilerine bağlı değil. Daha özgür, daha kararlı ve sessizce operasyonlar yapabiliyor. Benden aldığınız silahlarla operasyon yapamazsınız, diyen sözde dostlarımıza da artık söz hakkı vermiyor. Parasını verdiğimiz silahları kullanmak için kimsenin iznine ihtiyacımız yok. Kandildeki terörist yuvaları dün olduğu gibi bugünde, ülkemizin ve milletimizin bekası için haritadan silinmesi gereken yerlerdendir.2019 yılı Mart ayı içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT Kandilde toplantı yapmak için toplanma yerine giden PKK'nın üst yöneticilerini kendi araçlarıyla seyir halinde iken İHA'ların yardımı ile vurmayı başarmıştır. Bu operasyonda Kandil'in Dışişleri Bakanı diye anılan Rıza Altun ağır yaralanmış Mikail Özdemir, PKK'nın sözcüsü Emrullah Dursun, Kandil bölge sorumlusu Ali Aktaş yaşamını yitirmiştir. Tereyağından kıl çeker gibi gerçekleşen bu operasyon aslında başta Murat Karayılan'a olmak üzere PKK'nın tüm yönetim kademesine büyük bir derstir. Aklı olan Türkiye'nin bundan böyle Kandil'de daha fazlasını yapabileceğini öngörerek, Kandil bölgesinden sessizce çekilmesi gerekirdi. Ama PKK'lı hainler hala Kandilden çekilmiş değiller. Bu olaydan ders almayanların yeni derslere ihtiyaçları olduğunu görüyoruz. Kandil'de yaşayan ve barınan PKK'lılar etkisiz hale getirilecekleri günü beklemek yerine ya Türkiye'ye teslim olmalılar ya da bölgeyi terk etmelilerdir. Türkiye'nin gücünü test edenler, sonlarının geldiğini Kandil'de gördüklerinde çok geç olacaktır. PKK'nın yöneticileri Kandil'in artık saltanat yeri olmadığını görmek zorundadır. Şundan emin olabiliriz ki bu operasyonlar PKK yöneticilerinin uykularını kaçırmıştır. Türkiye'nin verdiği dersi almayanlar aptallıklarına yanacaklardır.

Türk insanının kanına girenlerin elbette büyük bir cezası olacaktır. PKK yöneticilerinin ve PKK'lı teröristlerin nerede oldukları Türkiye için önemli değildir. Artık Türkiye hainleri inlerinde bulup cezalandırmasını biliyor. Kandil'dekilerin ders almaması aptallıktan da ötedir. Önümüzdeki aylarda PKK'lılar için Kandil'in ne kadar güvenliksiz olduğunu tekrar göreceklerini umuyorum. Güvenlik kuvvetlerimizin teknolojiyi de en etkin ve en doğru şekilde kullanarak Kandil'e nefes aldırmayacağını düşünüyorum. Ülkemizin bekası için buna mecburuz.