Ligin boyu iyice kısaldı ve her maç final havasında. Düşme hattında ve play off için fazla rekabet ortamı yok ama şampiyonluk için 5 takımın kıyasıya mücadelesi sürüyor.

Geçen hafta deplasmanda lider Keçiörengücü ile oynadığı maçı kazanamayan Samsunspor şampiyonluk için ipleri rakibinin eline bıraktı. Keçiörengücü'nün tüm maçlarını kazanması halinde şampiyonluğu kesin. Lider Keçiörengücü'nü 2 puan geriden takip eden Samsunspor'un da tüm maçlarını kazanmaktan ve rakibinin puan kaybetmesini beklemekten başka şansıda bulunmuyor.

Bu şartlar altında oynanan 30.hafta müsabakasında Samsunspor'un rakibi Sarıyer'di. Sarıyer'de Samsunspor'un 2 puan gerisinde dördüncü sırada yer alıyordu. Öyle bir şampiyonluk yarışı ki lider ile beşinci takım arasında sadece 5 puan var.

Bu önemli karşılaşmaya Samsunspor 4 oyuncusundan yoksun çıktı. Ercan Yazıcı ve Okan Dernek sakatlığı, Nuri Terliksiz ve Oğuz Gürbulak sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemedi. Orta sahada Savaş Yılmaz–Yılmaz Özeren, savunmada ise Aytaç Sulu ilk11'de başladı.

Maça gelecek olursak Samsunspor baskılı başladı. Aradığı gol geciktikçe saha içi de gerildi. Sarıyer savunmasının hatası ile topu kazanan Samet ceza sahası dışından meşin yuvarlağı köşeden ağlarla buluşturdu ve ilk yarı bu skorla sona erdi. 1-0

İkinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlayan Sarıyer golü düşününce her iki takımda gol pozisyonları yakaladı. Maçın bitimine dakikalar kala Sarıyer gol attı ve maç 1-1 bitti.

Samsunspor takımının beyni olan İlyas Kubilay Yavuz, 23.dakikada sakatlanarak oyundan çıkınca sahada ne yaptığını bilmeyen bir topluluk vardı.

Ligin bitimine 4 hafta kala lider ile aramızda 4 puan ve üzerimizde de 2 takım oldu. Kısacası şampiyonluk parolası ile kurulan Yılport Samsunspor takımı lig başından bugüne kadar lider dahi olamadan sezonu tamamlayacak gibi görünüyor.

Bu takımın kadro mühendisi kimse sınıfta kalmıştır. Oyuncu izleme ve transfer komitesi sınıfta kalmıştır. Milyonlarca lira harcanarak kurulan takım bu mu? Özellikle devre arası transferler tam bir facia. Oyunculara bir şey demeye gerek yok. Sonuçta kapasiteleri bu kadar. Suç onlarda değil onları bu takıma getiren de. Bu takımın direk çıkma ümidi bitmiştir. Hiçbir final maçını kazanamayan takım play-offtan çıkabilir mi bekleyip göreceğiz.

Kalın sağlıcakla.