Samsunspor 5 günde oynadığı iki final maçını önde götürürken berabere tamamlayarak şampiyonluk umutlarını iyice azalttı.

Kalan 4 haftada 4 puanlık farkın kapanması ve ikili averajda da öne geçmesi gerçekten zor gibi görünüyor. Fazla hesaba girip kafa yormaya gerek yok.

Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, Genel Menajer Mustafa Aztopal ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Ana konu son oynanan Sarıyer maçı olmak üzere sezon boyunca yaşanan hakem hatalarıydı. Görsel destekli sonuca etki eden hakem hataları Genel Menajer Mustafa Aztopal tarafından anlatıldı.

Başkan İsmail Uyanık, takımın gerçek sahibinin ona gönül veren taraftar olduğunu, 'kaliteli oyuncuların olabilir ama takım olamayabilirsin' diyerek takımın oynadığı oyundan memnun olmadığını, hoca değişikliği taraftarı olmadığını ancak kimsenin de Samsunspor'un kırmızı çizgilerini çiğneyemeyeceği gibi bir çok konuda konuştu.

Uyanık'ın asıl can alıcı açıklaması ise hakem ve gözlemcileri üzerineydi.

Benimde birkaç kez kafamı kurcalayan bir konuydu hakem ve gözlemciler.

Bakıyoruz hakem çok kötü maç yönetiyor ama aynı hakeme verilen puanı gördüğün zaman çok yüksek puan verildiğine şahit oluyoruz. Toplumda yüz kişiye sorsanız en az seksen kişi gözlemcilerin hakemlere verdiği puanı yüksek olduğunu söyler.

Yani herkes şikayetçi ama şimdiye kadarda değişen bir şey yok. Demek ki ortak bir yönleri var. O da hepsinin 'Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği' üyesi olmaları. İlginç bir durum yani.

Böyle durumlar için birçok atasözümüz var ama onları buraya yazmayacağım.

Bu birliktelik olduğu sürece sürekli sorgulanacakları kesin.

Kalın sağlıcakla.