Türk Haberler Ajansı Doğu Karadeniz bölge bürosunu kurmak üzere 1 Eylül 1973'de gittiğim Trabzon'dan 23 Eylül 1974'de döndüm. Giderken bıraktığım MHP yönetim kurulu üyeliğine yeniden başladım. Ama bu sefer merkez ilçede değil, ilde. Ata Kıral Ağabey'in başkanlığında oldukça iddialı bir kadro oluşturduk. İşten çıkan herkes eve gitmeden önce il binasına geliyor, orada günün değerlendirilmesi yapılıyor, yeni görevler alınıyor ve ya bir mahalle kahvesine ya yakın bir köye gidiliyor.

Merkez ilçe başkanlığına Avukat Yaşar Öztürk'ü, Terme ilçe başkanlığına da Lokman Kondakçı'yı atadık. Yaşar Öztürk üniversite öğrenciliğinden bildiğimiz birisi, bir Türk milliyetçisi. Lokman Kondakçı ise ülkücü hareketin içinden geliyor. Genç Ülkücüler Teşkilatı Terme Şubesi'nin kurucu başkanı. Daha önce de ilçe başkanlığı var.

Aradan 10-15 gün ya geçti ya geçmedi. Ankara'dan üç kişi geldi. Birisi MHP yönetiminden Emekli Piyade Yarbay Şerafettin Toperi, birisi Ülkücü İşçiler Birliği Genel Başkanı Muzaffer Şahin. Diğerinin adını da görevini de hatırlamıyorum.

Geliş sebepleri bizim atadığımız iki arkadaşımızın görevden alınması. Toplandık. Belli bir sebep yok ama birileri genel merkezde kimlere ulaşmışsa ulaşmış, genel merkez de bu üç kişiyi iki arkadaşımızın görevden alınması talimatıyla Samsun'a göndermiş.

'Yok, almayız, onları biz seçtik, biz atadık, seçip atadığımız insanları birilerinin isteğiyle görevden almayız' dedik. Biz direndik, gelenler direndi. Sonunda bir ara formül önerdik; dedik ki 'Onlar zaten yasa gereği 45 gün içinde seçime gitmek zorundalar. 30-35 gün kaldı. Biz rica ederiz aday olmazlar. Böylelikle hem genel merkezin talimatı yerine gelmiş olur hem de arkadaşlarımız rencide edilmemiş olur.' Buna da yanaşmadılar 'hayır, illa da görevden alacaksınız' diye direttiler. O zaman sözü ben aldım ve 'Biz istifa ederiz ama kendi atadığımız arkadaşımızı görevden almayız' dedim. Topluca istifa ettik.

Bir hafta ya geçti ya geçmedi, bizimle birlikte istifa eden yönetim kurulu üyesi bir emekli öğretmen arkadaşımız il başkanı olarak atandı. Biz satmamıştık ama satılmıştık. Yeni bir yönetim oluşturdular. Müteşebbis heyetin 45 gün içinde seçime gitmesi lazım.

Kongreden bir gün önce Ankara'dan MHP Genel İdare Kurulu Üyesi Nevzat Kösoğlu geldi. Biri mavi biri beyaz iki liste hazırlandı. İki listede sadece başkan adaylarının adı değişik, yönetim kurulu üyeleri aynı şahıslardan oluşuyor. Yedisi bizim ekipten kalan yedisi de karşı gruptan.

Seçimi biz kazandık. Yönetimdeki karşı gruba mensup arkadaşların birkaçı zaman içerisinde kendileri ayrıldılar, birkaçını da devamsızlıklarını gerekçe göstererek biz ayırdık. Kalan birkaçı da bizimle uyum sağladı.

Yaşar Öztürk bir daha MHP'de siyaset yapmadı. İlçe başkanlığına itiraz edilen Lokman Kondakçı ise çok kısa bir süre sonra Avrupa Türk Dernekleri Federasyonu kurucu genel başkanı oldu ve önemli hizmetlerde bulundu.