Son iki haftada şampiyonluk yarışında ki rakipleri ile oynadığı maçlarda 4 puan kaybederek ayağına gelen kısmeti elinin tersiyle iten Samsunspor deplasmanda Hacettepespor ile karşı karşıya geldi.

Şampiyonluk şansını zora sokan Samsunspor bu maçı kazanarak rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecekti.

Samsunspor'un bu sezon suni çim sahada oynadığı 3. maçındaki rakibi Hacettepespor ise yukarı ile işi olmayan, düşme hattının 6 puan üstünde yer alan rahat diyebileceğimiz durumdaydı.

İsmet hoca maça savunmada Cenk – Aytaç ikilisi ile başladı. Nuri kenarda otururken böyle bir sahada Aytaç'la başlamak ne kadar doğru seçim olduğu tartışılır.

Karşılaşmanın oynandığı stat itibari ile karşılaşma heyecan olarak tatsız tuzsuz şekilde başladı.

Samsunspor ilk yarıda rakip ceza alanına girmekte zorlandı. Ceza sahası dışından Oğuz, Savaş ve Bahattin'in şutları çerçeveyi bulmadı.

Birinci bölgeden hatta ikinci bölgeden sürekli kaleciye dönülerek hem rakip kaleden uzaklaşıldı hem de kendi kalemiz de tehlike oluşturdu. Sezon başından beri bu takım sürekli geri oynayarak adeta rakibe avantaj sağladı.

İlk yarının son dakikasında ise Hacettepespor yakaladığı pozisyonu gole çevirerek soyunma odasına 1-0 önde gitti. Samsunspor adına ilk yarıda sahada sanki acemiler mangası vardı. Karşılaşmada ev sahibi takımın taraftarı yok denecek sayıdaydı. Samsunspor taraftarı sayısal olarak üstün olsa da takıma ilk yarıda yeterli desteği verdi diyemeyiz.

Samsunspor ikinci yarıya Savaş'ın yerine Onur Eriş'i, İshak'ın yerine Abdulkerim'i oyuna alarak başladı. Samsunspor taraftarında desteği ile Abdulkerim'in biri penaltıdan olmak üzere attığı 2 golle 2-1 öne geçti. Tam 'Samsunspor bu sezon ilk kez mağlup duruma düştüğü maçı çevirdi' diyecektik ki karşılaşmada oynanmayan sürenin de son dakikası içinde yediği gol ile skor 2-2 oldu.

Bu mağlubiyet ile yüzde 10 olan şampiyonluk şansı yüzde sıfıra indi. Bundan sonra tüm ümitler play off'a kaldı. O güne kadar yapılacak tek şeyde play off maçlarına hazırlanmak olmalı. Temennimiz o güne kadar Samsunspor'un bu ürkekliği üzerinden atması ve gerçek kimliğini sahaya yansıtmasıdır.

Kalın Sağlıcakla…