Yazımızın başlığını şu şekilde de koymak mümkündür:

AK PARTİ yaylada adamını, köyde de eşeğini tanımamıştır.

Önce bu işin bir hikayesini anlatalım:

Ben Çaykaralıyım. Nahiyemiz ilçe olunca da Dernekpazarılı olduk.

Çocukluğumda büyüklerimden dinlemiştim. Yaylamız Bayburt sınırları içinde Soğanlı Dağındadır. Yakın çevresinde yine Bayburt'a bağlı köyler vardır.

Bizim Çaykaralı bu köylülerden biri ile dost olur. Sonbaharda Bayburtlu köylü Çaykara'ya gelir ve Çaykaralı dostuna misafir olur. Kendisine gerekli misafirperverlik gösterilir ve ağırlanır.

Ayrılıp giderken de adı Hatice teyze olan ev sahibinin hanımı ona yolculuk kumanyası olarak çörek hazırlar. Bundan dolayı da Hatice teyzeye teşekkür ve dua eder.

Yaz mevsimi gelince de bizim Çaykaralı yaylaya, oradan da dost bildiği köylüye uğrar. Fakat köylü, evinde misafir kalıp çöreklerini yediği Çaykaralıyı tanımaz.

Bizim Çaykaralı ÇÖREKTEN, BÖREKTEN VE DE Hatice Teyze'den söz ederek kendisini tanıtmaya çalıştı ise de bir türlü adam tanımaz olur. Çaresiz geri döner.

Mevsim sonbahar olunca köylü yine gelir. Mısır tarlaları henüz biçilmemiştir. Bizim Çaykaralı, kelif dediğimiz tarlanın hakim yerinde ağaçtan yapılmış çadırımsı yapıda, gece tarlayı domuz ve ayılardan kurtarmak için nöbet tutmaktadır.

Çaykaralı hiçbir şey olmamış gibi misafirin hizmetini yapar ve birlikte kelife giderler. Bir ara bizimki, köylünün beraberinde getirdiği eşeğini ahırdan çözerek tarlaya salar. Haliyle eşek mısırları kırarak yemeye başlayınca köylü, 'galiba domuz tarlaya girdi' diyerek bizimkinden mavzer silahını ister. Bizimki de, 'aman dikkatli ol, kaçırmayalım' diyerek silahı misafirine verir. O da yavaş yavaş yanaşarak eşeği olduğunu fark etmeksizin tetiği çeker ve domuz niyetine gerçekten eşeğini vurur ve kendinin yiğitliği ile övünür.

Sabah olur, kahvaltı yapılır. Yola çıkma amacıyla akşamleyin eşeğini bağladığı ahıra gider ama eşek ortada yok. Sağa- sola bakarlar ve en sonunda da tarlaya bakarlar. Ne görsünler? Eşek bir seksen uzanmıştır: Köylü, 'ah eşeğim- vah eşeğim' diye dövünürken bizim Çaykaralı da şunları söyler:

YAYLADA ADAMINI, ÇAYKARA'DA EŞEĞİNİ TANIMAZSIN, NE YAPAYIM?'.

AK PARTİ, önce üstte adamını, tabanda da hamalını tanımalıdır. Kimlerin omuzunda yürüdüğünün farkında olmalıdır.

Bu konu ile ilgili somut örnekleri de gelecek yazımızda paylaşalım inşallah.

Selam ve sevgi ile…

[email protected]