Samsunspor sezonun tamamlanmasına 3 hafta kala liderin 3 puan gerisinde 4'üncü sırada yer alıyor. Lider Kastamonuspor 1966 67, ikinci Keçiörengücü 67, üçüncü Sakaryaspor 65, Samsunspor ve Sarıyer 64 puanda bulunuyor. Burada 1 takım direk çıkacak ve diğer 4 takım play-off oynayacak.

3 puanlı sistemde kapanabilecek gibi bir fark olarak kabul edilse de takımların kalan maçlarına ve ikili averajlara bakıldığı zaman Yılport Samsunspor'un şampiyonluk şansı yok denecek kadar az.

Play-offu garantileyen Samsunspor kalan 3 maçı alsa ve rakipleri puan kaybı yaşasa bile rakiplerine karşı ikili averajda ve genel averajda da kötü.

Kısacası Samsunspor'un bundan sonra tek düşüncesi play- off olmalı ve oraya hazırlanmalı. Ligi kaçıncı sırada tamamladığı veya play-offun ilk maçında kiminle oynanacağı gibi basit hesaplar içine girilmemeli. Sonuçta her takımı yenecek güçte olmazsan zaten play-offta da şampiyon olman mümkün değil.

Play-offta ilk maç 9 Mayıs Perşembe günü oynanacak. Yani bugün itibarıyla yaklaşık 20 gün var. Samsunspor'un kalan tüm maçlarını hazırlık maçı gibi oynaması ve play-offa hazır olarak başlaması gerekir.

Geride kalan maçları geriye getiremeyeceğimize göre bunları konuşmadan ancak ders alarak önümüze bakmalıyız. Final hariç çeyrek ve yarı finalde iki ayaklı bir süreç yaşayacağız. Lige göre Play-off maçlarının havası daha değişik olur. Yönetim, teknik kadro, futbolcu, taraftar, kısacası camia olarak play-offa hazırlanmalıyız ve sezonu heba etmemeliyiz.

Kalın Sağlıcakla…