Seçim sonrasında devam eden itirazların kısmen de neticelenmesinden sonra zafer kazanma edasıyla aldığı mazbatası Ekrem İmamoğlu'nu parlayan yıldız yaptı. Aslen Trabzonlu olan İmamoğlu iş insanı ve siyasetçi kimliğe sahip. Ailesinin 1987 yılında İstanbul'a taşınmasıyla lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde tamamlamış. 1992 yıllarında inşaat ve taahhüt işlerinde uğraşırken kendisi 2002 yılından itibaren Trabzonspor'un yönetiminde yer alan sempatik bir insan oluvermiş. İmamoğlu aynı zamanda Beylikdüzüspor'a da başkanlık yapmış birisi. 2008 yılında üyesi olduğu CHP tarafından Beylikdüzü Belediye için aday gösterilmese de. Daha sonra partisi tarafından aynı yere ilçe başkanı atanarak siyasi hayata fiilen dahil oldu. 2014 yılında ise İlçe Başkanlığı koltuğuna oturarak CHP'nin gurur duyduğu isimlerden birisi haline geldi. Bugün gelinen noktada başarılı, dinamik, kendinden emin, genç sayılabilecek, donanımlı bir başkan profili çiziyor. Devam etmesi halinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı kendisini ve temsilcisi olduğu partisine değer katacak ve siyasetten önünü açacaktır.

Kazandığı İstanbul seçimleri sayesinde Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir başarı elde etti. Tabiki bu başarıda partisinin karşı duruşuna rağmen İmamoğlu'na inanarak destek veren Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu da unutmamak gerekir.

Temennimiz o dur ki Sayın İmamoğlu iktidar hırsının verdiği açlıkla etrafına yiyicilerden oluşan bir ordu kurup da adalet, liyakat ve hakkaniyet ilkelerinden taviz vermez.

Kim bilir gün gelir bu parlatılan yıldız Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı bile olur. Belki bunları konuşmak, düşünmek için çok erken. İmamoğlu önce koltuğunu sağlamlaştırmalı icraatları ve verdiği sözlerdeki sadakatini ıspatlamalı bunun içinde şaibeli durumda olan seçim sonuçlarının netleşmesini beklemek gerekir.

Artık seçimle ilgili son kararı YSK'nın hakim üyeleri verecek. Hem AK Parti hem de CHP'nin bu sürece saygı duyması gerekecek.