Samsunspor, play-off öncesi hazırlık maçları oynuyor. Üç hazırlık maçının ilkinde Uşakspor'u farklı mağlup ederken kaleci Furkan sahanın yıldızı oldu.

4-0'lık sonuç Manisa maçıyla birlikte alınan en farklı galibiyet oldu. Daha da farklı olabilirdi. Özellikle ilk yarıda Furkan'ın çıkardığı toplardan biri gol olsaydı nasıl bir maç olacağı bilinmez ama çok pozisyon verdiğimiz kesin. Farklı ve rahat kazanılan bir maçta kalecinin yıldızlaşması sizce de ilginç değil mi?

Bunun sebebi bu sezon en fazla pozisyon verdiğimiz maçlardan biri oldu. Peki niye bu kadar pozisyon verdik ? Birincisi ilk kez stoperde yan yana oynayan Erkam ile Cenk ikilisinin pozisyon hataları ve sürekli adam kaçırmalarıydı. Sol bekte oynayan Ramazan ve önündeki Bahattin'in her geleni rahatça kaçırmaları. Defansif anlamda sorun yaşayan Ramazan'ın hücum katkısını ve iki asistinin de altı çizilmeli. İsmet Hoca belli ki Canberk'le ilgili iyi şeyler düşünmüyor.

Pas vereceği yerde şut attığı, şut atması gereken yerde pas verdiği için eleştirilen Bahattin bu maçta daha olumlu kararlar verdi diyebiliriz.

Bu tür atmosferlerde konsantre olmak zordur. Özellikle hedeften uzaklaşıldığında motivasyon sorun olur. Ama Samsunsporlu oyuncular bu maçta bu yönden sorun yaşamadılar.

Zaten kalan maçlarda da aslolan budur. Normal sezonu en iyi şekilde tamamlayıp play- off maçlarına hem fiziksel hem de mental açıdan hazırlanmaktır esas olan. Bu açıdan bakıldığında Uşak maçı olumlu geçti diyebiliriz.

Grupta Kastamonu Sakarya ile berabere kalınca Keçiörengücü işi bitirdi diyebiliriz. Kalan iki hafta sıralamayı ve eşleşmeleri belirleyen maçlara sahne olacak.