Ligin bitimine 3 hafta kala Uşaksppor'u konuk eden Yılport Samsunspor'un şampiyonluk şansı başkalarının alacağı sonuçlara kalmıştı.
Durum böyle olunca da ilk hedef bu maçı kazanmak ve diğer maçların sonuçlarını beklemek olsa da asıl hedefin play- off maçlarına hazırlanmak olduğunu gözlemledik. Örneğin 7. hafta oynadığı Gaziantepspor maçından sonra hiç forma şansı bulmayan ve maç eksiği olan kaleci Furkan ile maça başlandı. Yine son haftalarda forma şansı bulamayan Cenk ve Erkam'da ilk onbirdeydi.

Son üç maçını öndeyken berabere tamamlayan Samsunspor taraftarı da tribünlerden uzaklaştırdı. Sezon başından bu yana ortalama 10 bin kişiye oynayan Samsunspor'u bu maçta yaklaşık 3-4 bin taraftar izledi.

Karşılaşmaya gol arayarak başlayan Samsunspor ilk tehlikeli atağını 4. dakikada Samet ile yakaladı. Samet'in kaleciyi geçtikten sonra çaprazdan yaptığı vuruş direğin dibinden dışarı giderken Uşaksporlu savunma oyuncusu direğe çarparak sakatlandı. Kaval kemiğinin kırıldığını öğrendiğim Semih'e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Uşakspor açık bir futbolu tercih edince kendisi pozisyon verirken Samsunspor kalesinde de tehlike yarattı. 18. dakikada yakaladıkları pozisyonu dışarı gönderdiler.
Samsunspor aradığı golü 20. dakikada Erhan Şentürk ile bularak skoru 1-0 yaptı. Bu golün ardından 27 ve 30. Dakikalarda Uşakspor çok net pozisyonları gole çeviremedi. Aslında özellikle son pozisyonda kaleci Furkan adeta devleşerek kaleyi gole kapattı. 34. dakikada Bahattin ile farkı ikiye çıkaran Samsunspor soyunma odasına da bu skorla gitti. 2-0

İkinci yarıya Samsunspor yine gol arayarak başlarken bu kez kalesinde fazla pozisyon vermedi. Kırmızı- Beyazlı ekibimiz ikinci yarıda yakaladığı sayısız gol pozisyonundan sadece ikisini gole çevirerek maçı 4-0 kazandı.

Sonradan oyuna girenlerin gol atma sevdası ve takımdaşlık olgusu tam oturmadığı için fark dörtte kaldı.

Ligin tamamlanmasına 2 hafta kala Samsunspor'un şampiyonluk şansı tamamen bitti. Lig boyunca ikinci kez dört farklı galibiyet alan Samsunspor'da şimdi tüm hesaplar play off için.

Kalın sağlıcakla…