Bizler 1980 yılı öncesi kuşağı olarak cehennemin yollarının kötülüğünü ve içinden çıkılmazlığını biliriz.

Sabaha vardık mı akşamı, akşama vardık mı sabahı hesaplardık.

Bu günleri Sayın Devlet Başkanımız da iyi bilir ve yaşamıştır da.

Her şey Çubuk'taki gibi din ya da vatan adına başlatılır. Çünkü insanı bunlara benzer değerler ve duygular ölesiye hareketlendirir.

Bu işleri profesyoneller iyi bilir.

Önce cenazelerden dışlama, buna rağmen gelirlerse bir- iki yumruk ve olmazsa da bir- iki kurşun atarlar. Birileri yanlış yapıyorsa onun cezalandırılması devletin görevidir, şahısların değildir.

Cezalandırma sisteminin şahıslara geçtiği yerde devlet olmaz. İşte görüldüğü gibi Ankara'da ve Çubuk''ta devletin kolluk kuvvetleri ile yargı organları hemen devreye girmiştir.

Türkiye'de kim hangi suçu işlerse işlesin, devletin kolluk ve yargı güçleri görevlerini yapıyorlarsa hiçbir sıkıntı yaşanmaz. Hukuk ve yasa devleti olmanın şartı da budur.

Ancak siyasilerimizin üsluplarına dikkat etmelerinin gereğine inanıyoruz.

İktidarlar insanlar arasında devri daim yaparlar. Yani el değiştirirler. Allah'ın hükmü budur. Bugün iktidar olanlar yarın muhalefet, bugün muhalefet olanlar yarın iktidar olurlar demektir. Herkesin de bu ülkede can ve mal güvenliği içinde yaşama hakkı vardır. Ve devlet bu hakkı korumakla yükümlüdür. Hukuk ve güvenlik herkese lazımdır.

Ayrıca Milli Savunma Bakanı'nın Çubuk olaylarındaki konuşmasını, ' kitleyi yatıştırma adına söylenmiş' 'iyi niyetli bir dil sürçmesi' olarak değerlendiriyoruz. Yoksa bu saldırının planlı yaptırılışının delili olarak değerlendirmiyoruz.

Bir Arap şairi şiirinde şöyle demiştir (Türkçe anlamı):

'Ateşi elimle aldım ve göğsüme koydum. Ey benim büyüğüm ve dostum! Ben kime şikayet edeyim? Kalbimi bizzat kendi elimle yaktım.'

Aksi halde şikayet etme hakkımız olmaz. Siyasetçilerin ağızlarının konuştuğunu kulakları duysun. Bir oy ve sandalye uğruna milletimizi birbirlerine kırdırma hakları yoktur. Milletin gözyaşları ve kanları üzerinde koltuk ikame edilmez.

Biz biliyoruz ki, cehennemin yolu iyi niyet halıları ile döşelidir. Atalarımız, 'Eşek dağda geberir ama zararı eve dayanır' demişlerdir.

Kardeşlik, sevgi, huzur ve barış istiyoruz. Selam ve sevgi ile…

[email protected]