Samsunspor hafta sonu deplasmanda Manisaspor ile karşılaşacak olsa da aslında akıllar play- off maçlarında.

Şampiyonluk hedefi ile başlanılan sezonda play-offa kalmak Samsunspor sevdalısı herkesi üzdü. Ancak takım şampiyon olmadı diye play-offta yalnız bırakılması en büyük hata olur. Play-offtan da olsa hala şampiyon olma şansı devam ediyor.

Önümüzde play-offa hazırlanmak için yeterli süre var. Teknik ekipte bu süreyi iyi değerlendirmek için çalışıyor. Temennimiz önümüzdeki yaklaşık 15 günlük bu sürede takımın gerek fizik gerekse zihinsel olarak hazırlanmasıdır.

Takım, kelime olarak 'bir işte ya da bir yerde kullanılan aygıtların, araçların ya da eşyanın tümü' anlamına geliyor.

Kelimenin anlamından yola çıkarak Samsunspor'u değerlendirecek olursak Samsunspor sezon başından bugüne kadar tam anlamıyla takım olamadı. Buna örnek verecek olursak sezon başından bugüne kadar hiçbir maçı geriden gelip çeviremedi.

Bunun sebepleri olarak oyuncuların çoğunluğunun sezon başında transfer edilmesi, takıma saha içinde ağabeylik yapacak olan Ercan Yazıcı'nın sezonun hemen başında sakatlanması, oyuncuların her maçı ayrı ayrı düşünmeyip nasıl olsa şampiyon oluruz havasında olmaları, takım içinde herkesin general olması gibi birçok sebep yazabiliriz. Dikkat ederseniz sebeplerin içinde hiç para meselesi yok.

Türk futbolunun maddi sıkıntılar ile boğuştuğu bir dönemde böyle bir takımın başarısız olması tamamen yukarıdaki sebeplere bağlıdır.

Eğer ki bu sezon heba olursa ve 'suçlu ayağa kalk' denilecek olursa ayağa kalkması gerekenler arasında asla yönetim ve taraftar değil, teknik ekibin en tepesinden oyuncu izleme komitesi ve futbolcular olacaktır.

Kalın sağlıcakla...