Yoğun geçen İstanbul Film Festivali koşturmacası içinde iki hafta önceki yazımı yetiştiremedim ve HABER gazetesindeki HAYAT DAMARI maratonumda, yanılmıyorsam, ilk kez köşem olmadı. Tekrarı olmayacağından emin olabilirsiniz.

Hafta içinde 100. Yıl Platformu yine önemli faaliyetlere imza atarak, 23 Nisan kutlamalarında hem Çayyolu Platformuyla ortaklaşa olarak Tütün İskelesi'nden bir büyük yürüyüş başlattı, hem de Onur Öymen, Nur Serter ve Türker Ertürk gibi değerli konuşmacıların katıldığı '23 Nisan Milli Egemenlik ve Tam Bağımsızlık Paneli' düzenledi.

Yine ben 24 Nisan'da OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde 'Olmak Üzerine Konuşmalar kapsamında, 'Atatürk ve Sinema' konulu bir sunum yaptım.

Önümüzdeki hafta 30 Nisan-1 ve 2 Mayıs günlerinde Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenecek 1. Samsun Kültür ve Sanat Festivali'nin de başarılı geçmesini can-ı gönülden diliyorum. Devamlı olması için bu gerekli. Ben de 1 Mayıs günü bu festival kapsamında kitaplarımı imzalayacağım.

Samsun'daki 100. Yıl coşkusu, geç başlasa da, hız kesmeden devam etmeli. Bunun için elimizden geleni yapacağız.

*

Samsun Sinema Topluluğu olarak her Çarşamba akşamı Sitah-beyaz Kafede yaptığımız gösterimler bu hafta Her Şey Yolunda ile sürüyor. Jean-Luc Godard ve Jean-Pierre Gorin'in birlikte yönettikleri 1972 tarihli filmi, İsmail Önder ve Orhan İmanov birlikte sunacaklar. 1 Mayıs Çarşamba, saat 19.30'da.

Samsun'da sanat var.