Demokrasi çok güzel. Seçim çok daha güzel. Ama bana uyarsa. Uymazsa güzel değil.

Sandık tek. Kullanılan oy dört adet. Hepsini kullanan yok mu? Var. Dört pusulayı aynı zarf içine koy sandığa at. İmzanı at.

Sandık açıldığında zarflar ve imzalar sayılırdı. Sayı aynı olunca zarflar açıldı. Tüm zarflardan dört oy çıktımı? Çıkmadı. Çıkan oylar tasnif edildi. Sayım yapıldı. Yasaya göre her alandaki oyların farklı sayıda olması iptali gerektirir mi? Gerektirmez.

Her oy için çıkan sonuçların tutanakları tutuldu. İlan edildi. Islak imzalı tutanaklar isteyen herkese verildi. Kazananlara mazbataları da verildi.

Ama İstanbul da AKP olmaz dedi. Büyükşehir sonuçlarını kabul etmemek için şaibe var, hile var, organize işler var diye baskıya başladı.

İstanbul'un seçimleri 30 gündür sonuçlandırılmadı. Sonuçlandırılamadı. YSK siyasi baskı ile hukuk arasında sıkıştı kaldı. Şu anda yapılan araştırma soruşturma hepsi göstermelik. Hepsi yapacağını bilememenin manevraları.

Bu süreç, bu kadar zor bir süreç değil. Son 7 seçimi yapan bir YSK ayni anda yapılan dört seçiminden üçünü kabul edip birini şaibelimi, kanunsuz mu diye incelemez. Buna çocuklar bile ikna olmaz. Olmadılar zaten.

Şimdi hepimiz sonuç bekliyoruz.

Sonuç ne olursa olsun. Haksızlık olmazsın. Hukuksuzluk meşruiyet kazanması. Halk kararını vermiş, bu karar onaylansın.

Onaylanacaktır da.

YSK ya güveniyorum. Bu ülkede hala hakimlerin olduğuna inanıyorum.