Gözler 11 ayın sultanı Ramazan'ın başlayacağı tarihe çevrildi. Bu yıl da güzelliklerle eda edilecek 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece ilk sahur yapılacak ve 6 mayıs günü ilk iftar yapılacak.

Bilindiği üzere, bazı mekanlar emsaline göre daha mukaddes, bazı insanlar akranına nisbetle daha muhterem olduğu gibi, bazı zamanlar da benzerlerine nazaran çok daha kudsî, mukaddes ve mübarektir.

Allahü teala, biz kullarına çok merhamet ve şefkat ettiği için bazı gecelere, günlere ve aylara kıymet vermiş, bu gece, gün ve aylardaki dua, tevbe, namaz ve oruç gibi ibadetleri kabûl edeceğini bildirmiştir. Aslında biz kulların çok ibadet yapmaları, dua ve tevbe etmeleri için böyle gece, gün ve aylar birer sebep kılınmıştır.

Nasıl ki, bir madeni bir diğerinden üstün kılmış ise, bazı gece, gün ve aylar da diğer normal gece, gün ve aylardan çok üstündürler. Bizlerin yaratıcısı olan Allahüteala rahmet ve bereketini hepenizin hepimizin üzerinden mahrum eylemesin

Resûlullah Efendimiz (aleyhis-salatü ves-selam) bir hadîs-i şerîfinde buyurmuştur ki: 'Ramazan ayı gelince, Cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır.'

Cuma günü, günlerin seyyidi (efendisi); Kadir Gecesi gecelerin efdali (en fazîletlisi) kılındığı gibi; Ramazan ayı da ayların sultanı / en üstünü kılınmıştır. Bu, Cenab-ı Hak'ın yüce takdîri ve biz müslüman kullarına olan çok büyük ihsanıdır.