Güneş nihayet güzel yüzünü biz fanilere gösterdi. Sıcak bir ramazan geçirecekmişiz gibi duruyor. Ama kış da fazla uzamıştı gerçekten. Güneş kendini özletmişti.

1 Mayıs coşkuyla ve en güzel şekliyle kutlandı bu yıl Samsun'da. Ben çok az bir kısmına katılabildim gerçi, o güne denk gelen imza günüm nedeniyle. Ama dostların elektronik ortamda, telefonlarda yaptıkları sık paylaşımlar, coşkularını bize de geçirdi doğrusu.

Yaklaşan 19 Mayıs'ın da aynı, hatta daha büyük bir coşkuyla kutlanmasını dilerim. Bu sene o gün Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışının ve kurtuluş meşalesini yakışının 100ncü yılını kutlayacağız. Muhteşem geçmeli o gün. Etkisi, izi yıllarca silinmemeli. Valilik de, 100. Yıl Kutlama Platformu da iki koldan etkinlik hazırlığında. Samsun o gün tarihinde misafir etmediği boyutta bir ziyaretçi kalabalığına ev sahipliği edecek. O günün kıvancında, coşkusunda kenetlenme, bir olma günüdür 19 Mayıs 2019! O gün hepimiz, gelen konuklarımız da dahil, Samsunlu olacağız ve eminim ki eski bayramların sevincini hep beraber yad edeceğiz…

*

Samsun Sinema Topluluğu olarak her Çarşamba akşamı Siyah-beyaz Kafede yaptığımız gösterimler bu hafta Otobüs Yolcuları ile sürüyor. Ertem Göreç'in yönettiği 1961 tarihli filmi, Burcu Akın sunacak. 8 Mayıs Çarşamba, saat 19.30'da.

Samsun'da sanat var.