Samsunspor ligin 16. haftasında sahasında Manisaspor ile karşılaştı.

Manisaspor'un puan sıralamasındaki yerine ve içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara bakıldığı zaman kağıt üzerinde kolay maç.

Bir tarafta yaptığı flaş transferler ile tüm dikkatleri üzerine çeken Samsunspor, diğer tarafta transfer tahtası kapalı ve para yokluğundan kulüp binasının elektrikleri kesik olan bir Manisaspor. Samsunspor bu maç öncesi 33 puan toplamış konuk ekip ise sadece 8 puan.

Bu şartlar altında başlayan karşılaşmada Samsunspor ilk dakikalardan itibaren üstünlüğünü hissettirdi. Tamamen Manisaspor yarı sahasında oynanan oyunda gol sessizliğini 29. dakikada Erhan Şentürk bozdu. Son iki haftada sonradan oyuna girerek rakip fileleri havalandıran Erhan Şentürk bu maça ilk onbirde başlamıştı. Sarıyer maçı ile ilk onbirde yer almaya başlayan Enes İslam İlkin bu maçta yerini Erhan Şentürk'e bıraktı. 37. dakikada Samet Asatekin savunmanın arkasına yaptığı müthiş koşunun ardından düzgün bir vuruş ile farkı ikiye çıkardı ve ilk yarı bu skorla sona erdi. 2-0

İlk yarıda hiç Samsunspor kalesine gelemeyen ve soyunma odasına 2-0 geride giden Manisaspor ikinci yarıya biraz daha önde oynama düşüncesi ile çıktığını gördük.

Manisaspor'un biraz daha önde oynama düşüncesi Samsunspor'a boş alan bıraksa da farkı üçe çıkaracak gol oynanmayan sürede Muhammet Beşir'den geldi. Maç 3-0 bitecek derken İlyas Kubilay Yavuz attığı müthiş gol ile skoru belirledi 4-0
.
Samsunspor için iyi bir antrenman maçı oldu. Antrenman maçı desek de tempolu bir maç oynandı. Son haftalarda yokları oynayan Bahattin Köse bu maçta da farksızdı ve 62.dakikada yerini Muhammet Beşir'e bıraktı. Oyuna girdiği andan itibaren çalışkanlığı ile dikkat çeken Muhammet Beşir birkaç pozisyon kaçırdıktan sonra fileleri havalandırdı.

Sarıyer'in berabere kalması ile bu galibiyet Samsunspor'a liderliği getirdi. Sakaryaspor'un bugün oynayacağı Bayrampaşa maçının sonucuna göre bu liderlik kalabilirde gidebilirde. Sonuç ne olursa olsun sezonun ilk yarısının son haftasında oynanacak olan Sakaryaspor- Samsunspor maçı tam bir final havasında geçecek. Kırmızı beyazlı ekibimiz buraya lider gidemese bile lider dönmesi dileğiyle.

Kalın sağlıcakla.