Alışverişe gitmek üzere evden çıkmak üzere olan bir kadın, kapısının karşısındaki kaldırımda oturan bembeyaz sakallı üç yaşlıyı görünce önce duraksadı, sonra onları, tüm içtenliğiyle evine davet etti.

Kadının davetine yaşlılardan biri yanıt verdi: "Biz hiçbir yere üçümüz birlikte gitmeyiz" dedi. Ve kısa bir süre sonra bir açıklama yaptı.

"Sağ yanımdaki bu arkadaşımın adı, Zenginliktir" dedi.

"Bu yanımda oturan arkadaşımın adı Başarı, benim adım da Sevgidir" dedi.

Kendini ve arkadaşlarını tanıttıktan sonra Sevgi, kadına ilginç bir öneride bulundu: "Şimdi evinize gidin ve eşinizle baş başa verip bir karara varın" dedi. İçimizden sadece birimizi davet edebilirsiniz evinize dedi. Hangimizi davet edeceğinize karar verin, sonra gelin kararınızı bize bildirin dedi.

Kadın sevginin önerisini kocasına anlatınca adam " Aman ne güzel, ne güzel" dedi. Hangisini davet edeceğimizi bize bıraktıklarına göre, bizde içlerinden zenginliği davet ederiz ve evimiz de birden zenginliğe kavuşmuş olur.

Kadın eşinin kararına itiraz etti. "Başarıyı davet etsek daha mantıklı bir karar vermiş olmaz mıyız, kocacığım" dedi. Sonra tekrar baş başa verdiler. "Aslında galiba en iyisi Sevgi'yi davet etmek. Hem ona yardımcı olmak bize de mutluluk verecek" kararını verdiler.

Bu karar üzerine kadın kapıyı açtı ve üç yaşlıya birden sordu: "İçinizde hanginiz Sevgi idi? Onu davet etmeye karar verdik.

Lütfen buyursun…

Sevgi ayağa kalktı ve eve doğru yürümeye başladı. Arkadaşları da ayağa kalktılar ve Sevgi'nin arkasından eve doğru yürümeye başladılar. Kadın büyük bir şaşkınlık ve heyecan içinde, Zenginlik ve Başarıya sordu: "Siz niçin geliyorsunuz?" Hani sadece biriniz gelebilirdi?" dedi.

Kadının sorusuna üç yaşlı birlikte cevap verdi: "Eğer içimizden sadece Zenginlik veya Başarı'yı davet etmiş olsaydınız, diğer ikimiz dışarıda bekleyecektik" dediler. Fakat siz Sevgi'yi davet ettiniz. Bu durumda üçümüz birlikte gelmek zorundayız evinize. Kadının niçin diye sormasını beklemeden, devam ettiler sözlerine: "Çünkü Sevgi'nin olduğu her yerde biz Zenginlik ve Başarı da her zaman onun yanında oluruz"...