Dün, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı beye 'hayırlı olsun 'ziyaretinde bulundum. Bir süre dertleştik, sohbet ettik.

Kendisini İlçe Başkanlığı yaptığı dönemden tanırım. Bulunduğu makamda başarılı olacağına, iyi ve hayırlı işlere imza atacağına inanıyorum.

Dua almaya başlamış zaten…

Onu, uzun süre dikkatlice dinledim. Ramazan projelerini anlatırken gerçekten duygulandım. 'Helal sana başkan' dedim. Halka dokunmak işte budur.

Daha önceki Ramazan etkinlikleri çerçevesinde yapılan toplantıları, konserleri ve toplu iftar yemeklerini iptal ederek, Ramazan ayının ruhuna uygun şeyler yapmaya karar vermiş.

Ne yapmış mesela;

İlk iş olarak, gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit edebilmek için yoğun bir çalışma yaptırmış. Listeyi oluşturmuş ve ihtiyaç sahiplerinin bizzat evlerine sıcak yemek servisi yaptırmaya başlamış. Her gün 200 aileye bin kişilik sıcak yemeği nokta atışı yaparak evlere teslim ettiriyormuş.

Sıcak yemek istemeyip, gıda takviyesi isteyenlere de 2 bin 500 koli gıda maddesi hazırlatmış ve adreslere akşama sabaha teslim edilecekmiş. Her gece iftarını, 'çat kapı' yaparak farklı ailelerle birlikte açıyormuş. Ev sahipleri arasında 'şok ' yaşayanlar, onun olduğuna inanmayanlar, 'Başkan gerçekten siz misiniz?' diyenler oluyormuş. Teravih namazlarını her gece farklı camilerde kılıp, namazdan sonra da o mahalle sakinleri ile toplantı yapıp, sorunlarını dinliyormuş. Gece 24.00'den önce evine gidemiyormuş.

Yetmedi;

Yetim çocuklarla ilgili öyle bir projesi var ki, anlatırken benzim soldu, gözlerim doldu… O kadar mutlu oldum ki, anlatamam… 'Yetimlere toplu iftar yemeği…'

İki aşamalı proje bu. Birincisi; Samsun genelinde yaşayan, babasını bir şekilde kaybetmiş yetimler, ikincisi ise; Canik bölgesinde yaşayan yetimler…

Samsun genelindeki yetimler ile önümüzdeki hafta bir akşam buluşup toplu iftar yemeği yenecek, Canik bölgesindeki yetimler ise başka bir gün anneleri ile birlikte giyim mağazasına götürülüp çocuklara kıyafet alınacak ve aynı gün akşam birlikte iftar açılacak…

Böyle bir mutluluk var mı?

Paraları çar- çur edenlere, 'Ben hizmette 1 numarayım' diyenlere kapak olsun…

Helal sana, 'Yetim babası başkan'