Şair, Yazar, Hukukçu ve Tarihçi merhum Kadir Mısıroğlu ağabey ve üstattan söz ediyoruz.

O bir mücadele, aynı zamanda da bir kavga adamıydı.

İslami bütünlüğünü yani şeriatçılığını ve bunun yanında Osmanlıcılığını pervasızca her yerde savunan ve deklere edendi.

Bunun için de Mustafa Kemalden çok Kemalistlerle mücadele ederdi.

1976 yılında çıkarmaya başladığı Sebil mecmuasının daha ilk sayısından itibaren 'Kemalist İnkılabın Anatomisi' ile bu konudaki görüşlerini yazılı olarak belgelemeye çalışmıştı. Ayrıca Mecmuanın ilk sayısından itibaren de , 'İnkılab Mezalimine' yer vermeye başlamıştı.

O'nun tek amacı ilahi nizam ve adaletiydi. Bunun için de önüne çıkana aldırmazdı.

Bir sohbetimizde, ' Mustafa, medeni kanunun tüm maddeleri incelendiğinde bunların % 90'ının şeriata uygun olduğunu görürüz' demiştir.

Hiçbir zaman toptancı değildi. Ancak hareket noktasının ilahi nizam olması lazım geldiğine vurgu yapardı.

O, hukukçu olmasına rağmen tarihçiliğimize yeni ufuklar kazandırmıştır.

Örneğin; 'Yunan Mezalimi' adlı eseri bunun en çarpıcı örneklerindendir.

O'nun bir kitabını okumayan, hatta okusa da kullandığı ilim ve ecdat dilini anlamayanların O'nun aleyhine söz söylemelerine şaşarım. En azından ilme ve ilim adamına saygısızlıktır. Ağızını bozanlara ise acırım.

Muhterem Kadir ağabeyin kendi eserleri yanında sahibi olduğu Sebil Yayınevi ile yayımlamış olduğu eserlerin her biri bir şaheser ve de okuldur.

Bugün konuşanlar şunu bilmeliler ki, Kadir ağabeyin gençlik döneminde konuşmak büyük bir cinayet kabul edilirdi. Bu insanlar, dönemlerinde gençliğin yoluna döşenmiş küfür mayınlarının üzerine hayatları pahasına basıp patlatmışlardır.

Bu insanlar Cumhuriyet Türkiye'sinin İslam davasının ,' sabikunlarıdır' lar. Asr-i Saadet'in BEDİR VE UHUT SAVAŞÇILARI gibidirler.

Merhum Necip Fazıl, merhum Süleyman Efendi, merhum Bediuzzaman, merhum Kadir ağabey, yaşayan Sezai Karakoç ve diğer kahramanlar unutulmaz isimlerdir. Kalbinde imandan zerresi olanlar İslam adına bunlara minnet duyarlar.

Peki, bunların yanlışları ve hataları olmamış mıdır? Tabii ki insan olarak olmuştur. Ancak bu insanların iyilikleri, yanlışlarından çok fazla olduğuna inanıyoruz. Allah, doğruları yanlışlarından fazla olanları cennetine koyuyor. Biz niye diretiyoruz ki? Gelecek yazıda Kadir ağabeyin şiirlerinden bir demet umuduyla hayırlı iftarlar…[email protected]