Samsunspor da kurumsal olarak başarılı ancak sportif olarak başarının yakalanamadığı sezonun arkasından yapılan değerlendirme toplantısından gelecek sezon içinde birlik ve beraberlik mesajı çıktı.

Başkan İsmail Uyanık hafta içi yaptığı basın toplantısında Samsunspor A.Ş'nin büyük ortağı Yüksel Yıldırım ile görüşme yapacağını ve bu görüşmenin sonucuna göre belki de ortaklığın sona erebileceğini söylemişti.

İstanbul'da gerçekleşen bu toplantıdan birlikte yola devam etme kararı çıktı. Bu karar Samsunspor camiasında sevinç yarattı. Çünkü İsmail başkanın futbol bilgisine ve Yıldırım Holding'in maddi desteğine bu kulübün ihtiyacı vardı. Şimdi sıra geçen sezon tüm imkanların olmasına rağmen neden şampiyonluğu gelmemesinin sebeplerinin araştırılmasına geldi. Futbol bilgisine güvendiğimiz İsmail Uyanık bu konuyu da muhakkak ki düşünecektir ancak kendisinin futboldan uzak kaldığı yaklaşık 15 yılda Samsunspor camiasında yaşananlardan da habersiz olduğunu düşünüyorum. İsmail başkan büyüklüğünü gösterip başarısızlığın tüm sorumluluğunu üzerine alsa da Kırmızı- Beyazlı taraftarlar sebebin oyuncu izleme komitesi ve teknik ekip olduğunu çok iyi biliyor.

Eğer ki İsmail başkan bilseydi Samsunsporlu bir futbolcuyu başka takıma kaçırmak isteyen kişinin teknik ekipte, Samsunspor küme düşme maçına çıkarken ben paramı almadan maça çıkmam diyen kişinin oyuncu izleme komitesinde olduğunu veya Samsunspor küme düşerken rakip takımda oynayan ve takımının attığı gole şampiyon olmuş gibi sevinen futbolcuları oyuncu izleme komitesinde barındırmazdı. Bu gibi davranışlar İsmail başkanın yapısına da ters zaten.
Lig bittiği için ve gelecek sezonda aynı hataların yapılmamasını temenni ettiğim için bunları yazmak durumunda kaldım. Samsunspor'u bir inşaat olarak düşünürsek Yüksel Yıldırım ve İsmail Uyanık bu inşaatın demiridir. Onlar çok sağlam ancak demirin yanında kullanılan çakıl taşı ve çimento bozuk olursa o İnşaat ayakta durmaz yıkılır. Temennimiz İstanbul'da yapılan bu toplantıda oyuncu izleme komitesi ve teknik ekip ile ilgili ile ilgili de kararların alınmış olmasıdır.

Yok oluşun eşiğinden dönen Samsunsporumuzun 'Uyanış Sezonu'nda kaçırdığı şampiyonluğu 2019-2020 'Yükseliş Sezonu'nda yakalaması temennisiyle;

Kalın sağlıcakla...