Son günlerde her kesimin, 'ADALET' sesleri kulaklarımı fazlasıyla rahatsız ediyor.

Adalet, doğru olmak, zulüm ve işkenceden uzak olmak, yapılması gerekli olan şeyleri yapmak demektir. Bu nitelikleri taşıyan kişiye adil, taşımayana da zalim denilir.

Bu mübarek ayda, 'Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan çıktı' sorusunu Allah'ın kelamından cevaplandırmak istiyorum. Ne yargıç ve ne de politikacıyım. İki ayağını mezarda hisseden Allah'ın aciz bir kuluyum. Ama som nefesimize kadar imkan bulduğumuz her yerde ve de Ramazan'ın feyzinden istifade ile insanları doğru ve hayırlı yola çağırmak görevimizdir.

Ülkemde ve dünyada adalet istiyorum ve yüce kitabım Kur'an-ı Kerim'e kulak verilmesini istiyorum. Zira insanlık olarak kurtuluşumuzun bu ilkelerde olduğuna inanıyorum.

'De ki: Rabbim adaleti emretti…(ARAF,29).'

'Allah, size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. Doğrusu Allah, bununla size ne güzel öğüt veriyor! Şüphesiz ki Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.(Nisa,58)'.

'Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size de ateş dokunur. Sizin Allah'tan başka dostlarınız yoktur. Sonra size yardım da edilmez.(Hud,113)'.

'Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sakın ha sizi adaletsizliğe itmesin. Âdil olun. Bu, Allah'a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.(Maide, 8)'.

'… SÖZ SÖYLEDİĞİNİZ VAKİT( VELEV ALEYHİNDE SÖYLEYECEĞİNİZ KİMSE) HISIM DAHİ OLSA ADALETİ GÖZETİN…(En'am,152)'.

'Musa'nın kavminden bir cemaat vardı ki (halkı) hakka irşad ederler, onunla (hükümde) adalet yaparlar(Araf,159)'.

'Biz kıyamet gününe mahsus adalet terazileri koyacağız. Artık hiçbir kimse hiçbir şeyle haksızlığa uğratılmayacaktır. Bir hardal danesi kadar bile olsa onu getiririz(mizana koyarız). Hesapçılar olarak da Biz yeteriz.(Enbiya,47)'.

'ŞÜPHESİZ ALLAH ADALETİ… EMREDİYOR…(Nahl,90)'.

Evet, adaleti kirleten Allah'ın adını kirletmeye teşebbüs edendir. Allah bu işe mühlet verebilir ama asla ihmal etmez…Selam ve dua ile…

[email protected]