Suya yapılan yüksek zammın yankıları sürüyor. Bugün emekliler belediye önünde oturma eylemi yapacaklarını açıklamışlardı. Muhtemelen bu eylem ulusal medyada da ilgi görecektir.

Fazla değil, şurada 1 Haziran'a 3 gün kaldı. Bu süre içinde fiyatta geri çekme olmazsa, Cumartesi günü sabahı Samsun halkı Türkiye'nin en pahalı suyu ile tanışma bahtiyarlığına erişecektir.

Ramazan ayı girerken, Amasya'nın MHP'li Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Ramazan ayı boyunca evlerde ve işyerlerinde suyun bedava olacağını, para alınmayacağını, bu süreye bayramın da dahil olduğunu açıklamıştı. Bu uygulama Amasya halkını ziyadesiyle memnun etmiş ve başkana inanılmaz bir sempati oluşmuş.

Bir tarafta halk böyle bir mutluluk yaşarken, diğer tarafta da bırakın sudan para almamayı, Ramazan ayı boyunca suya yapılan fahiş zam tartışıldı, hala da tartışılıyor.

'' İstişare ederek her işimizi hallederiz…'' diyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, değil istişare, halkın büyük tepkisine rağmen, ''Ben yaptım oldu…'' mantığını öne çıkartarak, inatla, zamlı fiyatı Cumartesi gününden itibaren uygulamaya koymaya kararlı gözüküyor.

Bilindiği gibi İstanbul'da 23 Haziranda çok önemli bir seçim var. İstanbul'da da seçim öncesi meskenlerde kullanılan suyun fiyatında yüzde 15 indirim yapıldı. Tıpkı seçim öncesi Samsun'da yapıldığı gibi.

Gelen istihbarata göre, Samsun'daki fahiş su zammı İstanbul seçiminin propaganda malzemesi olmuş. Muhalefet kanadı, kapı kapı dolaşıp, ''Samsunda da seçim öncesi suyun fiyatında yüzde 15 indirim yaptılar, bakın şimdi, seçimden sonra ne yaptılar? Aynı şeyi İstanbul'da da yapacaklar. Önce indirim yapıyorlar, sonra bindirim…'' diye propaganda yapıyorlarmış iyi mi?

Bakın iş nereden nereye gitti…

Bugünlerde de ulaşımda yapılacak zam gündemde. Aldığımız istihbarata göre, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) konu ile ilgili toplantı bile yapmış. Sanıyorum suya yapılan tepkiler dolayısıyla daha gündeme getirilmedi. Oysa, Samsun'daki ulaştırma fiyatları şu haliyle bile Türkiye'deki en pahalı fiyatlardan biri. Yeni bir zam gelirse, galiba Samsun halkı ulaştırmada da ayrıcalık yaşayacak.

Her şehire nasip olmaz…