Bu gece Kadir Gecesi…Hakkında sure indirilmiş bulunan mübarek ve müstesna bir Gece'dir.

Ramazan ayı içinde olduğu kesin olan Kadir Gecesi'nin zamanı/ gecesi belirlenmemiş ve açıklanmamıştır.

Bin Ay'dan daha hayırlı bir geceyi barındıran bu kutlu gece Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gecedir.…Kadir Gecesi demek aynı zamanda hüküm,şeref, azamet ve tazyik(yeryüzünü, gökten inen melekler zorladığından) gecesi demektir.

Recep, Şaban derken Ramazan da geldi ve gitmek üzeredir.

Bu gecenin duası şudur: 'Allah'ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin. O halde beni affet!'.

Bu arada bu kutlu ayın bereketi ve ruhuyla İstanbul'un fethinin 566. Yılını kutlamak amacıyla yönetimin daveti üzerine yeni yapılmış Samsun Kapalı Cezaevi'ne gittik.

Son derece modern fiziki ve aksesuar donanımlı salonunda mahküm kardeşlerimizle İstanbul'un fethini konuştuk. Adlarını altın harflerle tarihimizin sayfalarına nakşetmiş kahramanlarımızdan, yaptıkları fetihlerden ve bunları yaparlarken sahip oldukları vizyon ve misyonlarından bazı kesitler sunduk.

Cezaevinde toplamda dört vaiz görev yapmaktadır.

Ekip şeklinde yapmış oldukları çalışmalarla mahkumları yeniden ailelerine ve topluma kazandırmaya çalışmaktadırlar.

Cezaevleri bu anlamda sanat ve eğitim merkezlerine , daha doğrusu ıslah evlerine dönüştürülmelidirler. Vaiz arkadaşlarımızı bu noktadaki hizmet heyecanlarından dolayı kutluyorum. Mahkumlarla sohbetimiz sona erdikten sonra arkadaşlar cezaevi yönetiminin personel iftarına ve cezaevinin hemen yanıbaşında yapılmış caminin açılış merasimine kalmamızı rica ettiler.

Kabul ederek camiyi gezmeye gittik. Cami, Yeşilyurt Demir- Çelik fabrikalarının sahipleri tarafından yapılmıştır. Halılar yeni döşenmiş fakat süpürülmemişti. Rehberim Korkmaz Hocamla camiye girip hemen birer Tehiyyetül-mescid(Mescidi selamlama) namazı kıldık. Akşam namazımızı hayır sahibi Muhterem Mustafa Yeşilyurt'un imamlığında eda ederken, yatsı ve teravih namazlarımızı da başta Sayın Valimiz, Sayın Başsavcımız ve Adalet Komisyonu Başkanımız olmak üzere çeşitli yerlerdeki bürokratların katılımıyla eda ettik.

Günde ortalama 400- 500 kişi oraya ziyaretçi gelmekte ve tuvaletlerinden çay ve namaz molalarına kadar günübirlik ihtiyaçlarını görecek mekanları bulunmamaktaydı.

Caminin altındaki mekan, dışarıdan gelen mahkum yakınlarının bu ihtiyaçlarını karşılamak üzere cezaevi tarafından işletilecek, ayrıca mahkumların ürettikleri ürünleri kar almaksızın mahkumlar adına satacaklardır. Böyle güzel bir eseri söz konusu yere kazandıran Yeşilyurt Demir-Çelik fabrikaları sahibi Sayın Cemal Yeşilyurt'un şahsında tüm ortaklarına ve çevre düzenlemesini yapan İlkadım Belediyesine teşekkür ediyor, Allah'tan emeklerinin zayi edilmemesini diliyorum. Selam ve dua ile…

[email protected]