Herkese merhabalar, bugün bayramın 2. gününde bir bayramı daha yaşıyoruz. Herkesin bayramını kutlarım, büyüklerimin de ellerinden öperim.

Bayramların hayatlarımızda çok özel bir yeri olmuştur her zaman. Çocuklar, gençler, yaşlılar camileri doldururlar. Bayram namazından sonra bütün Müslümanlar birbirlerinin bayramını tebrik eder, daha sonra aile büyüklerinin elleri öpülür, küçüklere harçlıkları şekerleri verilir. Bu bayram herkes için güzel geçse de benim yüreğimde bayram coşkusu çok azdı.

Bayramlar eskiden en çok çocuklar için özel değil miydi? Bayram sofralarında defalarca kapının ziline basıp, şeker toplamaya gelen minikler tarafından bölünmez miydi? Ne oldu da çocuklar bizlerden çocuklar bizlerden korkar oldu. Neden bizlere gülümseyerek değil de korkarak bakar oldular. Neden çocuklarımız şeker toplamaya çıkamıyor artık? Nasıl korkuttuk onları. İnsanlık ölmüş müydü?

Evet çocuklarımız haklıydı, insanlık ölmüştü. İnsanlık Ankara Polatlı'da minik Eylül'ün boğularak öldürülmesi, minik Leyla'nın cansız bedeninin bir dere kenarında bulunması, 9 yaşındaki Mert'in tecavüze uğraması, 6 yaşındaki Gizem'in kaçırılıp ormanlık alanda öldürülmüş olmasıyla bitmişti. Tam kötülükler bitecek derken şimdi de Samsun Vezirköprü'de minik Ecrin'in parçalarının bulunması. Daha sayamadığım yüzlerce çocuk istismar davaları insanlıktan utandırmıştı adeta beni. Daha minik Ecrin'in haberini yaparken pedofili içerikli kitap yazan sözde yazar, o kitabı basan yayınevi o insanları tutuksuz yargılayan adalet sistemi. Her çocuk istismarı ve cinayetinden sonra siyaset malzeme olarak kullan minik bedenler. Ben o kitabı yazan ve tutuksuz yargılayan hakimle aynı havayı teneffüs bile etmek istemiyorum. Eğer devlet bir an önce çocuk istismarı ile gerekli yasaları bir an önce ağırlaştırmaz ise parklarda oynayan çocuk dahi bulamayız.

Şimdi siz söyleyin böyle bir ortamda nasıl bayram neşe ile kutlanır? Ben tanımadığım halde oyunlar oynadığım, şekerler verdiğim, ellerini tutup sevebildiğim, çocukların olduğu bayramlar istiyorum. Çok mu zor şey istiyorum…

Yarınınızın bugününüzden güzel geçmesi dileğiyle, iyi bayramlar...