Biz de önceki gün, 'Bu ne çelişki ?'' başlığı ile manşetten vermiştik. Sağlık İl Müdürlüğü'nün 'Yüzmeye uygundur' raporu verdiği, Valiliğin ise, 'Hayır, denize kanalizasyon akıyor, yüzülemez' diye kullanımını geçici olarak kapattığı Çatalçam Polis Okulu ve Taflan Plajları'ndan bahsediyorum.

Rezaletin başlangıcı şöyle; İl Sağlık Müdürlüğü elemanları 20.05.2019 tarihinde Omtel Otel Plajı, Altınkum 18. Sokak, Altınkum 74. Sokak, Çatalçam Polis Okulu ve Taflan Un Fabrikası civarında beş noktadan deniz suyu numunesi alıyor ve Yüzme Suyu Analiz Raporu hazırlıyor. Raporun sonucuna göre hiçbir noktada problem gözükmüyor. Her nokta için 'Uygun' raporu veriliyor. Yani, rapora göre buralarda deniz suyu temiz ve denize girilebilir. Her yere de 'Denize girilebilir ' levhaları asılıyor.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın yüzme su takip sisteminde de bu iki plaj suyu 'mükemmel' olarak kayda geçmiş.

Normalde buraya kadar bir problem yok gibi duruyor. Ama aradan geçen sadece 3 hafta sonra, Valilik, 'Denize kanalizasyon akıyor' gerekçesiyle bu iki halk plajının kullanımını geçici olarak durduruyor. Gerçekten de 19 Mayıs Polis Okulu ile Taflan Un Fabrikası arasındaki (iki plaj da burada) alanda kaçak kanalizasyon bağlantılarının olduğu ortaya çıkıyor. Valilik de bu kaçak kanalizasyon bağlantılarının SASKİ tarafından acilen kanalizasyon şebekesine bağlanmasını istiyor ve çalışmalar sonuçlanana kadar da iki plajın kullanılmasını yasaklıyor.

Şu ciddiyetsizliğe bakar mısınız, şu işin vehametini görüyor musunuz?

Sağlık İl Müdürlüğü ne diyor, 'Burası temiz, yüzebilirsiniz' , Valilik ne diyor, 'Hayır, yüzemezsiniz, denize kanalizasyon akıyor.'

Şimdiii,

Eğer Valilik rezaletin farkına varmayıp, olaya müdahale etmeseydi, o plajların kullanımını durdurmasaydı ne olacaktı, o plajlarda insanlar yüzmeyecek miydi, kanalizasyon suyunun bulaştığı o denizde yüzenlerin hali ne olacaktı?

Şu ana kadar o plajları kullananların durumu nedir?

Valiliğin dikkati rezaleti şimdilik önledi ama ya bu Sağlık İl Müdürlüğü'nün ciddiyetsizliği ne olacak, bunun hesabı sorulmayacak mı, herkesin yaptığı bu ülkede yanına kar mı kalacak?

Biz, hiçbir şeyin hesabını vermediğimiz için bu hallere düştük. 'Dayılar, emmiler ' devreye girer, olan yine vatandaşa olur. Rezaletin mimarları aradan yine sıyrılır, bedeli yine vatandaş öder.

Görün de bakın…