İlahi mesaj Kur'an-ı Kerim'de Allah (cc) şöyle buyurur:

'size zor geldiği halde savaş üzerinize farz kılındı. Hakkınızda hayırlı olduğu halde bir şeyden hoşlanmamış olabilirsiniz. Sizin için kötü olduğu halde bir şeyden hoşlanmış da olabilirsiniz. Yalnız Allah bilir, siz ise bilemezsiniz.'(Bakara,216).

Galiba İstanbul seçimlerinin iptali de böyle olacak.

Günler öncesinde çağrılar yapıldı.

Sonuçta taraflar razı oldu.

Bu sefer de günlerce buluşma gün ve saati anons edildi.

Gün geldi, saat geldi, dakikalar ve saniyeler sayılmaya başlandı.

Yalnız İstanbullu seçmen değil, tüm Türkiye İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünü yapacağı ekran arenasına odaklandı.

Sanki bir milli maç izlenmekteydi.

Çünkü orta kuşak ekran tartışmalarını özlerken, genç nesil de bunun nasıl başlayıp sonuçlanacağını merak ediyordu.

İsmail Küçükkaya, gerçekten sempatik tavırları ve ani müdahale edici refleksleriyle oturumu güzel yönetmiştir. Vaktin yetersizliği olsa gerektir ki, adayların hayallerini ifade etmelerine pek imkan tanımamıştır.

Adaylardan Sayın Yıldırım geçmişteki hizmetleri ön plana alırken, Sayın İmamoğlu da hizmetlerinin motor gücünün tasarruf olacağı vurgusunu yapıyordu.

Sayın İmamoğlu'nun Sayıştay Raporlarına dayalı olarak STK'lara aktarılmış meblağların FETÖ tehlikesini göz ardı ederek izahı yerinde değildi. Çünkü kendisinin de buna benzer STK'larla iş birliği yapmış olduğunu, ancak devleti esas aldığını ifade etmiştir.

Ekranda her iki aday da kendisinden emin olmakla birlikte Sayın Yıldırım mizacı, deneyimi ve yaşı gereği olsa gerek, daha rahat gözüküyordu. Buna karşın Sayın İmamoğlu ise yine yaşı ve deneyimi gereği daha heyecanlı görünüyordu.

Sayın Yıldırım, yaptıklarını, yapacaklarının teminatı olarak gösterip İstanbulluların ulaşım sorunlarını beş yılın sonunda çözeceği sözünü verirken; Sayın İmamoğlu da kardeşlik ve barış temelli bir hizmet anlayışı ile hareket edip partizanlığı yok edeceğini ifade ile Türkiye'nin birinci sırada en büyük sorununun terör, ikinci sırada da partizanlık olduğuna dikkat çekmiştir.

Bu buluşma güzel olmuştur. Görülmüştür ki İstanbul, Türkiye demektir… Hayır üzere her iki adaya da başarı dileklerimizle selam ve sevgiler…[email protected]