Ekrem İmamoğlu'nun 18 gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı vardır.

Bir şey beklemedik, beklemiyoruz ki.

İmamoğlu işin başından beri dürüst hareket etmeye çalıştı ama samimi olamadı.

Neden mi? Gelir gelmez ilk iş olarak israftan ve vakıflara yapılan yardımlardan söz etmeye başlamıştır.

Türkiye'de israfın olmadığı devlet kurumu yoktur.

Belediyeler doğrudan hizmet üreten kamu kurumları olup her şey Belediye Başkanı'nda odaklanır. Başkan her daim her yerden haberdar olmak durumundadır.

Otuz dokuz ilçesi, devasa trafik yoğunluğu ve böylesine geniş coğrafyaya sahip bir kentin Belediye Başkanı'nın gözü- kulağı derecesindeki Özel Kalem Müdürlüğünün araçları kaç tane olmalıdır? Ne kadarı fazladır? Kendilerinin Başkanlık yaptığı küçük bir ilçedeki araç sayısı ne kadardır? Alanın büyüklüğünü ve hizmetin yoğunluğunu oranlayarak konuştu mu?

Eğer bunları oranlamadan sadece sayıya bakarak propaganda yapıyorsa ayıp ediyor Sayın İmamoğlu.

Vakıflara yapılan yardımlara gelince: Her şeyden önce vakıflar hizmet kuruluşları olup medeniyetimizin olmazsa olmazlarındandır.

Vakıflara yapılan yardımlardan önce, yardım yapılan vakıfların yaptıklarına bakılmalıdır. Bu vakıflar ne yapıyorlar? Bu vakıflar, bulunduğu kentin dışındaki üniversitelerde okumak zorunda kalan ve devlet yurtlarında yer bulamayan gariban üniversite öğrencilerini barındıran hizmet kuruluşlarıdır. Belirtelim ki, bu kuruluşlar kamu yararına çalışan vakıf ve derneklerdir. Yani devlet onaylı kuruluşlardır. Kendileri de benzer kuruluşlarla iş birliği yaptıklarını ifade etmişlerdir.

Kendileri yaptığı zaman oluyor da, başkaları yaptığı zaman niçin olmuyor?

Sayın İmamoğlu'nun bir başka karavan atışı da 37 yıldır aralıksız açılan SULTANAHMET DİNİ YAYINLAR FUARI geleneğine izin vermemesidir.

Gerek vakıfları ve gerekse Dini Yayınlar Fuarını göz önünde bulundurduğumuzda Sayın İmamoğlu'nun söylemlerinde samimi olmadığını ve ideolojik hareket ettiğini görüyoruz. Aynı davranışı belediye hizmetlerinde de sürdürmeyeceği garantisi yoktur. Karineler bunu gösteriyor. Bunları izah etmesinin gereğine inanıyoruz. Selam ve sevgi ile…[email protected]