Önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bir internet sitesinin ofis açılışına katılmış ve yerel basın ile ilgili gerçekten ilginç açıklamalar yapmış.

Yerel basın derken, kastettiği basın anlaşılıyor ki, su zammını eleştiren iki gazete. Biri bizim Haber Gazetesi, diğeri de Halk Gazetesi. Çünkü bu gazetelerin dışındaki hiçbir gazete su zammını eleştirmedi, görmedi.

Evet, su zammını ben de köşemde yazdım, eleştirdim. Bizi okuyanlar, takip edenler neler yazdığımızı bilirler, hatırlarlar. Gazeteci doğruyu da yazacak, yanlışı da. Doğruyu alkışlayacak, yanlışı eleştirecek. Ama asla yalan yazmayacak, asla iftira atmayacak, asla hakaret etmeyecek. Bunları yapmadan yapılan eleştiri gazetecinin görevidir. Yanlışı eleştirmeyen gazeteci zaten gazeteci değildir.

Su zammını eleştiren birçok yazı yazdım. O yazıları Başkan Demir satır satır inceletsin, içinde zerre kadar bir yalan, iftira ve hakaret asla bulamaz. Eğer siz, ciddi eleştirileri ciddi şekilde değerlendiriyorsanız, alın size bir sürü ciddi eleştiri. Bırakın eleştirileri değerlendirmeyi, iki günlük eleştiriye bile tahammül edemediniz ve güya cezalandırmak için gazetenin aboneliğini kestiniz. Eleştirileri ister değerlendirir, ister değerlendirmezsiniz, ister gazeteyi alır, ister iptal edersiniz, siz bilirsiniz. O tamamen sizin tercihiniz. Bizim açımızdan bir problem yok. Dedik ya; herkes kendisine yakışanı yapar.

Kimsenin şüphesi olmasın, biz bundan sonra da adam gibi seviyeli eleştirilerimizi gerektiği zamanlarda, gerektiği gibi yapmaya devam edeceğiz. Bu sadece Büyükşehir için değil, yanlış yapan her kurum için geçerli olacak. Kimseye iftira atmadan, yalan yazmadan ve hakaret etmeden. Kendimize yakışan şekilde…

Bu eleştiri vazifemizi yaparken, bizim ne başka bir amacımız, ne de kimseyle bir hesabımız olur. Haysiyetimizle, şerefimizle gazetecilik görevimizi yaparız. Haysiyetiyle, şerefiyle bu işi yapmayanlar varsa, o konu bizim dışımızda.

Başkan konuşmasında ne diyor; ''Ciddi eleştiriyi her zaman dikkate aldık. Ciddi eleştiri katkı verir. ''diyor ama gerçekten eleştiriye tahammül edemiyor. O zaman sormazlar mı adama, su zammı hakkında bir sürü ciddi eleştiri yapıldı, dikkate alıp ne yaptınız? Eğer o eleştirileri ciddi bulmadıysanız, sizi kimler ciddi şekilde eleştirdi de, size nasıl bir katkı verdi? Eleştirenler için sarf ettiğiniz sözler de ortada başkan. Bu sözler bırakın ciddi katkı vermeyi, ciddi şekilde rahatsızlığınızı ortaya koymuyor mu?

Başkanın bir başka dikkat çekici sözü;

''Basın görevini yerine getirirken, bunu başka amaçlarla kullananlar bilsinler ki, kendi yaşadıkları şehre, kendi ülkelerine, kendi çocuklarına, kendi geleceklerine kurşun sıkıyorlar…''

Hem, 'Basın görevini yerine getirirken.. ' diyorsunuz, hem de görevini yerine getirmeye çalışan basının şehrine, ülkesine kurşun sıkmasından bahsediyorsunuz başkan. Sizi ya da Büyükşehir Belediyesini yaptığı yanlış bir işten dolayı eleştirmek, ne bu şehre, ne bu ülkeye, ne de geleceğimize atılan kurşunla alakası yoktur. O vatan hainlerinin işidir. İşi amacından saptırıp, eleştiriyi bu noktalara taşımak 1 milyon 350 bin nüfuslu bir şehri yöneten insana da yakışmaz.