Herkese merhabalar. Güzel Samsun'un o kadar çok gezip görebilecek yerleri var ki, insan şehirden uzaklaşıp kafasını dinlemek istediğinde acaba nereye gitsem demekten kendini alamıyor. Yine böyle günlerden bir günde bayram tatilini yaşarken şehir dışından gelen misafirlerimizle birlikte Vezirköprü Kanyona gitmeye karar verdik. Daha önce 'Nagihan Köyünüzde' programının çekimi için gittiğim kanyon beni gerçekten büyülemişti. Bu güzelliği aileme de göstermeliydim. Bir saati aşan yolculuğun ardından iki araçla ulaşmıştık kanyona.

Bayram tatili sebebi ile olsa gerek park konusunda biraz sıkıntı yaşamıştık. Görevli olmaması sebebiyle insanlar araçlarını bilinçsiz bir şekilde park etmişlerdi. Gelecek yıllarda rağbet oldukça bu bölgede bu sıkıntı devam edecek gibiydi. Araçtan indiğimizde doğa manzarası insanı büyülüyordu ve insanın içine bir ferahlık doluyordu. Doğal güzelliklerden kimsenin şikayeti yoktu. Herkes sevdikleri ile o onları ölümsüzleştirip mutlu tablolar ortaya çıkıyordu. Biraz ilerleyip gezi teknelerinin olduğu yere yaklaştığımızda ise tekne sahiplerinin, müşteri çekmek için biraz da insanları rahatsız edici şekilde yönlendirdiğini hissettim. Bir karmaşanın olduğu belliydi. Haber merkezinde çalışırken birkaç defa tekne sahiplerinin kavga haberlerini görmüştüm. Oraya gelen turistlerin yanında yapılan tartışmalar, o doğal güzelliğe de gölde düşürüyordu adeta.

Büyükşehir Belediyesinin denetimi ve gözetimi altında bu bölgede biraz daha eğitim ve disipline ihtiyaç olduğu kesin. Mesele tüm tekne personelinin giyimi tek tip yapılabilir, bu durum o bölgeye pozitif olarak yansıyacaktır. Yine bölgede el emeği doğal organik ürünlerini satan yüreği güzel teyzelerimiz var. Mis gibi taze sütten yoğurda, yumurtadan fasulyeye kadar birçok ürünü ya geldikleri araçların arkasında ya da derme çatma tezgahlarda satmaya çalışıyorlar. Belediyenin, bu insanlar için küçük bir pazar yeri yapması çok hoş olur. Gelelim kanyonun en büyük sorununa. Herkesin şikayet ettiği tuvalet sorunu… O bölgeye yetersiz gelen, temizlik noktasında eksiklikleri olan tuvaletlere insan girmeye korkuyor. Burası için acil bir çözüm üretilmeli, bizden söylemesi. Olumsuzluklar olsa bile kanyon gezilmeye ve görülmeye değer. Halen kanyonu gezmediyseniz bir eksiğiniz var demektir. Yarınınız, bugününüzden iyi olsun kalın sağlıcakla.