Saygıdeğer okurlar merhabalar... Son zamanlarda herkesin ağzında 'Zam' kelimesi yer alıyor. Bizler de sizlerin müşterek sesi olarak tüm bu konuları gündeme taşırken, diğer yandan da yetkililere sesleniyoruz. Ne yazıktır ki her yeni güne zam ile 'merhaba' der olduk. Samsun özelinde önce suya zam yapıldı. Yapılan su zammı bir hayli tepki toplarken, vatandaşın sabrını da taşıracak dereceye geldi. Bazıları sosyal medya hesaplarından yüksek dozda eleştirel mesajlar paylaşırken, sivil toplum kuruluşları, bazı parti mensupları ve vatandaşlar çeşitli eylemlerle Büyükşehir Belediyesini zamları geri çekmesi adına uyardı.

Vatandaşın sesi olarak belediyenin meclisine giden bir grup vatandaş ise adeta meclis üyelerince saldırıya uğradı. Maalesef suya yapılan bu vahim zammı tıpış tıpış ödemek zorundayız çünkü su hayat, su en zaruri ihtiyaç… Henüz bu zammı kabullenemezken ekmeğimize de dokundular. 1,5 TL'den 1,25 TL'ye düşürülen ekmek fiyatları ne yazık ki aldatma usulüyle yine vatandaşın cebine mal oldu. 300 gram olan ekmek küçültülerek, 200 grama kadar düşürüldü. Ne acı olaydır ki ülkemizin ekonomik krizi hep halka ödetiliyor.

Hafta başından bu yana yine yeni zamlar kapımızı çalar oldu. Üstüne üstelik insanların en temel ihtiyaçları olan çaya ve şekere! Şekere yüzde 16, çaya ise yüzde 15'lik zam gerçekleşti. Akaryakıta yapılan zamlara haddinden fazla alıştık dile getirmemize dahi gerek yok. Yapılan tüm bu zamları vatandaşımıza sorarak onların yorumlarını pür dikkat dinledik. Adeta kan ağlıyorlar. Kimi çamaşır makinesini 3 günde bir çalıştırdığını, kimi bulaşıklarını yıkarken çok hızlı davrandığını ifade ederken, çoğu vatandaş ise akaryakıta yapılan zamlardan ötürü aracını dışarıya çıkaramadığını dile getirdi. Ne vahim ne...

Tüm bunların sonucunda olan garibana oluyor zengin zaten minnet dahi etmiyor. Ne olacak halimiz Allah aşkına?