Dün, Borsan Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak ve ben, birlikte Samsunspor Kulüp Başkanı İsmail Uyanık'a 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulunduk.

Samsunspor'un gerçekten de 'Efsane Başkanı ' Uyanık ile uzun yıllara dayanan özel bir dostluğumuz vardır. İsmi Samsunspor ile özdeşleşmiştir. Gerek alt yapıdan, gerek başka takımlardan ismi duyulmamış yetenekli futbolcuları Samsunspor'a ve Türk futboluna kazandıran, Serkan Aykut, Celil Sağır, Tümer Metin, İlhan Mansız, Ertuğrul Sağlam gibi isimlerin yıldızlaşmasını sağlayan bir isimdir ve üzerlerinde büyük emeği vardır. Kimsenin elini cebine atmadığı o sıkıntılı günlerde, Samsunspor'un yıllardır 1. Ligde kalmasını sağlayan, beş-on kişilik arkadaş grubuyla milyon dolarlık bütçeli takımlarla mücadele edebilen bir takım oluşturan ve o ağır yükü uzun yıllar sırtında taşıyan İsmail Uyanık, Samsunspor için bir efsanedir.

Bana göre, Türkiye'de kulüp başkanlığı yapan insanlar içinde futbolu en iyi bilen nadir insanlardandır. Onun Samsunspor adına verdiği emekler, yaptığı fedakarlıklar ve Samsunsporluluğu, Samsunspor tarihine altın harflerle yazılacak türdendir. Elbette Samsunspor Kulübünde nice başkanlar görev yapmıştır ve her birinin Samsunspor'a büyük katkıları olanlar da olmuştur. Ama İsmail Uyanık gibi, Samsunspor ile özdeşleşmiş başka bir isim yoktur. Onsuz dönemde Samsunspor tarinde ilk defa 2. Lige düşmüştür.

Şimdi o İsmail Uyanık, 2. Ligde bulduğu, hayatının en güzel yıllarını verdiği, aşk derecesinde sevdiği Samsunspor'u buralardan alıp, tekrar Süper Lige taşımak için sağlığından da fedakarlık yaparak canla başla çalışmaktadır.

Yüksel Yıldırım ve İsmail Uyanık birlikteliği Samsunspor'un eski şanlı günlerine dönmesi için bir şanstır. Samsun'un en büyük markası olan Samsunspor'un yeri asla burası değildir ve inanıyorum ki, Samsunspor bu ligde bu sene misafirdir.

Aslında geçen sene de bu takım güle oynaya bu gruptan direkt çıkabilirdi ama bunu bir yol kazası sayalım. Bu takımın önce 1. Lige, ardından da Süper Lige çıkacak gücü fazlasıyla var. Sezonun en büyük transferi Teknik Direktör İrfan Buz'dur. Bu takıma beş ya da altı tane nokta transfer yapıldığında, bu hoca ile bu takım bu sene bu grupta açık ara şampiyon olacaktır. Yeter ki bu şehir bu takımın arkasında olsun.

Çok candan, çok samimi ve çok pozitif geçen ziyaret esnasında İsmail Uyanık ile Adnan Ölmez'in ne kadar eskimez bir dost olduklarını da görmüş olduk.

Bizi en içten duygularla ağırlayan başkan Uyanık'a biz de en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz ve kendilerine, kazasız belasız, zaferle neticelenecek bir sezon diliyoruz.