Ramazan Bayramı'nın hemen öncesinde 31 Mayıs tarihli gazetemizdeki köşemde,' Koruması daire başkanı, eşi basın danışmanı mı oluyor?' başlığı ile bir yazı yazmıştım.

O günlerde bir hayli ilgi gören ve epey ses getiren bir yazıydı. Çok sayıda mail gelmiş, telefonum da susmamıştı. Mustafa Demir'e yakınlığı ile bilinen bazı isimler de o tarihte bana sitem etmiş, asla böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylemişlerdi. Bu telefonların biri de Samsun halkının yakından tanıdığı çok özel bir isimden gelmişti ve beni kahve içmeye davet etmişti.

Davetlerine icabet etmiş ve birlikte bir süre sohbet etmiştik. Bana, ''Ali Bey, sen gazetecisin, elbette eleştirilerini yapacaksın, bu sizin göreviniz. Sen görevini yapıyorsun ama böyle bir atama yok. Mustafa Bey de böyle bir atamayı zaten yapmaz. Yanlış yazmadın mı?'' diye sormuştu. Ben de, ' Evet, daha ortada bir şey yok gözüküyor ama bayramdan sonra her ikisi de göreve başlayacaklar. Kaynak sağlam. Biraz bekleyelim, görelim.' diye cevap vermiştim.

Biraz bekledik, gördük, ne oldu;

O gün köşeme taşıdığım ve okuyucularımla paylaştığım koruma polisi Fatih Karaçor SASKİ'de İlçe Hizmetleri Daire Başkanı, eşi Melike Aktel Karaçor da Başkanın Basın Danışmanı oldu. Görevlerinin başındalar. O gün bana sitemde bulunan ve asla böyle bir şey olmadığını ve olmayacağını ileri süren o özel dostlarıma buradan hem duyurmuş olayım, hem de bana bir özür borçlarının olduğunu belirteyim.

Dedik ya; biz sadece 'Doğruya doğru, yanlışa yanlış ' diyeceğiz. Kim olursa olsun, görevi ne olursa olsun, kimseye haksızlık yapmadan, sadece gazetecilik görevimizi yapacağız. Buna da kimse engel olamayacak.

Önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, muhtarlarla birlikte toplantı yapmış. Bu haberi biz de gazetemizin birinci sayfasından ve içeriden geniş kullandık. Mustafa Bey eleştiriyi sevmediği için, hakkındaki eleştirileri belediye personeli okumasın diye gazetemizi belediyeye sokmasa da, biz halkın haber alma özgürlüğüne ve mesleğimize saygımızdan dolayı Mustafa beyin haberlerini en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Zaten bu da gazeteciliğin gereğidir. Mustafa Bey de kimsenin art niyetinin olmadığını, sadece işini yaptığını bir gün anlayacak.

Mustafa Bey o toplantıda ne demiş ; ''Haktan, hukuktan ayrılmadan, iltimastan uzak durarak, hizmetleriyle Türkiye'de örnek bir Büyükşehir Belediyesi olacağız.''

Kim istemez böyle olmasını?

Haktan hukuktan ayrılmayan, iltimasın olmadığı bir belediyeden söz ediyoruz. Türkiye'de böyle bir belediye var mı Allah aşkına… Ama siz, ' Ben bunu başaracağım' diyorsanız ve başarırsanız eğer, sizi önce ben ayakta alkışlayacağım. Alkışlamayan da namerttir.

Ama

Hem böyle konuşup, hem de korumanızı daire başkanı, eşini basın danışmanı yaparsanız, bununla da yetinmeyip, üstüne üstlük korumayı Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Turizm Ticaret Şirketine Genel Müdür yaparsanız (Kadro SASKİ'de, fiilen bu görevi yapıyor) o zaman kendi sözünüzle çelişmiş olursunuz ve kimse size inanmaz.

Ne oldu şimdi; koruma fiilen Genel Müdür oldu.

Hani iltimas (birine herhangi bir konuda ayrıcalık ve öncelik tanımak), torpil olmayacaktı? Yoksa iltimasın tarifi değişti de bizim mi haberimiz olmadı başkan?

Türkiye'de böyle mi örnek Büyükşehir Belediyesi olacağız?