Büyükşehir Belediyesi'nin Meclis ve Komisyon toplantılarında enteresan olaylar yaşanıyor. Meclis üyelerinin bilgilenmek amacıyla sorduğu önemli soruların birçoğu cevabını bulmuyor.

Geçtiğimiz ay yapılan toplantıda MHP'li Meclis Üyesi Cemalettin Kola, SAMULAŞ'ın borcunu sormuş, Genel Müdür, bu soruya cevap verememiş, Başkan Vekili Nihat Soğuk da işi geçiştirmek için,''Bir çay sohbetinde size açıklarız…''şeklinde cevap vermişti.

Önceki günkü komisyon toplantısında da buna benzer enteresan bir olay daha yaşandı. MHP'li Meclis Üyesi Av.Kübra Ülkü Can, AYKOME teklifi için,''Bir hukukçu olarak teklifi inceledim. Bazı maddelerin açıklanmasını talep ediyorum.''dedi. Ancak, Fen İşleri Mühendisi ve AYKOME Şube Müdür Vekili Mehmet Deveci ise,''Konu hakkında bilgim yok, yeni atandım.'' diye cevap verdi.

Meclis Üyeleri de,''Çay sohbetinde konuşulur.'' diye espride bulunmayı ihmal etmediler.

Şimdi akla gelen soru şu; bu ilgili bürokratlar toplantılarda niye bulunurlar? Elbette ki, anlaşılmayan bir konu olur, bir soru sorulursa cevap verebilmeleri için. Bakıyoruz ki, Meclis Üyeleri sordukları soruların birçoğunun cevabını alamıyorlar. ' Bilmiyorum' , ' Konuya hakim değilim' , 'Yeni atandım' gibi cevaplar soruların karşılığı oluyor.

Toplantının gündem maddeleri belli. Konuşulacak konular da belli. İnsan toplantıya biraz çalışarak, araştırarak hazır gelmez mi? Neticede sana sorulacak sorular da üç aşağı beş yukarı belli. Bu ne ciddiyetsizliktir.

Tabii ki, Başkan Vekili sorulara ' Çay sohbetinde açıklarız' diye lakayt bir cevap verirse, bürokrattan nasıl bir ciddiyet beklersiniz?

Nazım İmar Planı değişikliği görüşülürken, dikkat çeken bir başka konu ortaya çıkıyor. Mahkeme kararlarının uygulanması, yerine getirilmesi. O kadar yanlış imar çalışması olmuş ki, mahkemeden dönmüş, mahkeme, kararının uygulanmasını istemiş.

Burada da açık bir ciddiyetsizlik yok mu? Ne diyor Meclis Üyesi Cemalettin Kola,''Açıkcası, bu kadar mahkeme kararının uygulanması beni sıkmaya başladı…''

Ne diyelim şimdi. Meclisimizin ve Komisyonumuzun manzarası bu…