Değerli okurlar yazıma İstanbul Pendik'te hamile bir kadının bulunduğu aracın önünü keserek aracın aynasını kıran, camlarını kırmaya çalışan magandaları kınayarak başlamak istiyorum.

Ne yazık ki şiddet bir türlü dinmek bilmiyor. Gün geçtikçe, yıllar ilerledikçe bu ve benzeri olaylar çok daha fazla yaşanır oldu. Bu durumdan daha acı olanı ise şiddete yönelen insanlara caydırıcı davranamamak. Ülkemizdeki çoğu şey yanlış işlediği gibi adalet ve yargı sistemi de bir hayli yerlerde gezmekte.

Şiddeti gerçekleştiren şahıs ne hapis cezası ile cezalandırılıyor ne de başka türlü. Tutturmuşlar 'denetimli serbestlik' diye bir şey gelen suç işliyor, giden suç işliyor. Lafa gelince herkes edebiyat öğretmeni kesiliyor başımıza, icraat ise yine yerlerde.

Son günlerde bir nebze de olsa bir şeylerin değişir gibi olduğunu hissettim. Bu cümleyi kurarken çok fazla zorlandığımı da ifade etmeden geçemem elbette.

Bahsetmiş olduğum magandaların tutuklandığı haberini duyduğumda kendime inanamadım. Birden fazla kaynağa göz attıktan sonra durumun gerçek olduğuna ikna oldum. Yine aynı olayda ismi geçen polis memurunun açığa alınması. Böyle bir suça karışmış asalet yoksunlarının eli sıkılmaz... Nihayetinde Emniyet Genel Müdürlüğü duruma el atarak polis memurunu ihraç etti.

Diğer yandan ODTÜ'de doğa katliamına karşı çıkan bir başkan var onu da unutmamalıyız. Yurt inşası gerekçesiyle yeşil alanlara göz diken yetkililer, karşısında Mansur Yavaş'ı buldu. Ağaçlık alanın heba edilemez olduğunu ifade eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gerekirse belediye bünyesinde uygun bir alana yurt yaparak ODTÜ'ye hibe edebileceklerini dile getirdi. Nihayetinde katliam operasyonu durdurularak planın gözden geçirilmesi kararı alındı. Tebrikler başkan!

Bir tarafta böyle bir başkandan söz ediyorken diğer tarafta ise kameralarını kaptıran bir başkan var.

'hukuksuz ve izinsiz' kurulduğu öne sürülen güvenlik kameraları eski başkan Gökçek'in evinden sökülerek kaldırıldı. İnanılacak gibi mi? İşte bir şeyler sanki değişmeye şimdiden başladı.

Bir de İmamoğlu diyelim.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 23 Haziran seçimlerinin ardından ilk toplantısını Başkan Ekrem İmamoğlu'nun önderliğinde gerçekleştirdi. Uzun yıllar sonra AKP saltanatı yerini CHP'ye bıraktı.

Gerçekleştirilen meclis toplantısında dikkatleri üzerine toplayan İmamoğlu, meclis toplantısı sona erene kadar belediyenin sosyal medya sayfasından canlı yayın yapılmasını emrederek şeffaflığın mesajını da vermiş oldu. Tüm bu gelişmeler değerlendirildiğinde bir şeylerin değişiyor olduğunu hissettim. Yanılıyor muyum yoksa?